Deel 2 STW Clubkampioenschappen in Triavium

Zaterdag 11 maart wordt de afsluitende dag van ons Clubkampioenschap in Triavium gehouden. De wedstrijd start om 17:30 uur en eindigt om circa 21:15 uur. De prijsuitreiking zal net als vorig jaar op een aparte STW avond plaatsvinden. Daarover ontvangen jullie nog informatie.

Opzet

De clubkampioenschappen worden verreden in twee delen en in twee groepen. Een groep rijdt vier afstanden verdeeld over twee dagen (Utrecht en in Nijmegen). De tweede groep rijdt alleen in Nijmegen. De eerste dag is verreden op  29 januari in Utrecht. De uitslag vind je onder aan deze mail zodat je kunt zien wat je nog moet goedmaken voor een podiumplek (even zoeken want dames en heren staan door elkaar).

We beginnen de clubkampioenschappen in Nijmegen met de jeugd. Zij rijden een 167 m (half rondje) en een 500 m (1,5 rondje). Dat gaat allemaal direct achter elkaar zodat de jeugd op tijd klaar is. Vervolgens start de wedstrijd voor de junioren/senioren en veteranen:

  • de mensen die in Utrecht een 500 + 1500 m gereden hebben rijden een 1000 m en een 3000 m. Tesamen met de uitslagen van Utrecht wordt over vier afstanden voor zowel dames als heren een eindklassement opgemaakt en zo weten we wie de clubkampioen is.
  • de overige rijders die niet in Utrecht hebben gereden, rijden een 500 m en een 1000 m. Over alle rijders (dus ook de 500 m in Utrecht wordt hierin meegenomen) wordt per categorie (jun/sen/vet) over twee afstanden (500+1000m) een klassement opgemaakt (iedereen rijdt tenminste een 500 en 1000 m).
  • de jeugd rijdt een eigen klassement over 167 en 500 m.

 

We hebben minder tijd dan andere jaren. Als de deelname groot is moeten we misschien afstanden inkorten om binnen de tijd klaar te zijn. De jeugd rijdt sowieso een 167 + 500 m.

Inschrijven

Inschrijven kan via deze link:  https://inschrijven.schaatsen.nl/#/wedstrijd/2380bb80-231c-4212-a72b-a14af1904b30/inschrijven/kies-licentie

Het inschrijven doe je met je relatienummer, ook als je geen licentie hebt.

  • Als je een licentie hebt, schrijf je daar mee in (blok KNSB licentiehouders)
  • Als je geen licentie hebt schrijf je je in met je relatienummer (blok Gratis wedstrijddaglicentie)
  • Mensen die in Utrecht gereden hebben hoeven zich NIET opnieuw aan te melden. Als je vervolgens in Nijmegen niet meedoet dien je je wel af te melden.

Kijk goed naar de categorie waarin je inschrijft. LET OP: bij de NY rijders jun/sen/vet staat ook de 3000 m genoemd. Dit is een optionele afstand en wordt alleen gereden als er weinig deelnemers zijn en er tijd over is én als je je op de avond zelf aanmeldt. Als er tijd over is voor een extra 3000 m, wordt dit op de avond zelf omgeroepen en worden mensen gevraagd zich aan te melden.

De inschrijving sluit op vrijdag 10 maart februari 24:00 uur. Als je niet kunt, svp tijdig afmelden bij wedstrijdcie@stw-site.nl.

Starttijd en vervoer

De wedstrijd start op zaterdag 11 maart om 17:30 uur met de jeugd. De ouderen starten later. Zorg dat je ruim op tijd bent. Als het schema het toelaat is er om half zes eerst tijd om in te rijden voordat de wedstrijd begint. Er vindt geen coördinatie van vervoer naar de baan plaats. Probeer onderling wat te regelen voor wat betreft vervoer. Op de site van de inschrijving kun je zien wie er allemaal meedoen en kun je onderling afspraken over vervoer maken.

Vragen????

Stuur een mailtje naar wedstrijdcie@stw-site.nl .

Tussenklassement na 2 afstanden op 29 januari 2023 in Utrecht; deze is per mail verzonden.