Jureren

Alle clubs in het gewest hebben een juryverplichting bij de baanwedstrijden in Utrecht. STW dient voor de wedstrijden op zondagavond van 19.00 tot 21.00 uur één of twee af te vaardigen. De tweede plaats wordt afgewisseld met IJBM. De juryverplichting van STW komt tot stand door het aantal abonnementhouders in Utrecht. Dit geeft weer recht op een aantal wedstrijdplaatsen bepaalt ook het aantal juryplaatsen. De juryplaatsen worden vervuld door wedstrijd en marathonrijders. Alle wedstrijdrijders en marathonrijders zijn verplicht om jurybeurten te vervullen.

Gang van zaken jureren op zondagavond in Utrecht

De juryleden van STW nemen meestal de handtijdwaarneming met de stopwatch voor hun rekening. Voor beginnende juryleden is het vereist eerst de juryinstructie goed door te nemen en met een stopwatch met rondetijden te oefenen. Dit bevordert der rust in het juryhok wanneer de ET er in het begin uitvalt. De vaste juryleden kunnen, indien nodig, ingezet worden op de elektronische tijdwaarneming (ET).
De juryleden van het eerste blok dienen om 16.30 uur bij het Trefpunt van de Vechtsebanen aanwezig te zijn om alles in orde te maken voor de wedstrijd: kussens langs de baan zetten, de ET op het ijs zetten, de finish afzetten, etc. De wedstrijden beginnen om 17.00 uur. Het vertrek is om 15.45 uur vanaf de Hollandseweg in Wageningen, tenzij onderling anders wordt afgesproken. Juryleden voor het tweede blok, dat normaal om 19:00 uur begint, dienen een kwartier van te voren aanwezig te zijn zodat ook eventuele laatste wijzigingen van taken even besproken kunnen worden.

Juryleden kunnen de auto in de parkeergarage parkeren en bij de hoofdscheidsrechter bij overhandiging van een inrijkaart een uitrijkaart vragen.

STW-juryleden

De vaste juryleden worden bij bijzondere wedstrijden en noodgevallen gevraagd. Dit zijn Jan Aarnink, Maarten Benthem, Erna Meijer,  Ronald Zom en Erik van Vliet.  We helpen nu ook in  Nijmegen met jureren. Voor jureren in Nijmegen kun je het beste contact opnemen met Huub Oude Vrielink