Zomer

In het zomerseizoen organiseert STW verschillende trainingen voor haar leden: bos-, fiets- en skeelertrainingen. Daarnaast zijn er verschillende fietsgroepjes actief.

De zomertrainingen gaan binnenkort van start. Hieronder lezen jullie de details van de diverse trainingen en de startdata. Daaronder ook enkele aandachtspunten voor de zomertrainingen. Het zomertrainingsschema kun je hier inzien.STW Jaarplan_zomer_2024 v.20240402

Na het paasweekeinde starten de meeste zomertrainingen weer op. Zowel de bos-, fiets- en skeelertrainingen zijn leuke en gezellige trainingen gericht op conditie, techniek en plezier. Ieder is van harte welkom om op zijn/haar eigen niveau mee te trainen – op maandag (bos) en vrijdag (skeeler) zijn er aparte trainingen voor de jeugd.

 

Dag/Training Groepen Startdatum trainingen Locatie en tijd
Vrijdag – Skeeler Jeugd, Junioren & Senioren Vrijdag 12 april 18h45 verzamelen, Langekampweg 6, Ede (skeelerbaan EIJV)
Zaterdag – Fiets Junioren & Senioren Zaterdag 13 april 14h30, Scheidingslaan Wageningen
Maandag – Bostraining Jeugd, Junioren & Senioren Maandag 15 april 18h30, Scheidingslaan Wageningen
Donderdag – Bostraining Junioren & Senioren Donderdag 18 april 18h30 Scheidingslaan Wageningen
 

 

Voor de trainingen waarbij verzameld wordt aan de Scheidingslaan, is het verzamelpunt bij de rood gemarkeerde strepen (in de buurt van rotonde Ritzema Bosweg en Scheidingslaan).

Alle trainingen zijn kosteloos te bezoeken, dus we hopen op een mooie opkomst bij de verschillende trainingen. Voor de frequent (>3 x) skeelerende junioren en senioren vragen we een bijdrage van €30 p.p. om de kosten van de huur van de skeelerbaan mee te dekken.

 

Introducees welkom!

Mocht je kennissen, familie of vriendjes/vriendinnetjes kennen die belangstelling hebben voor onze zomertrainingen: nodig ze dan zeker uit om enkele keren mee te doen!

Ze kunnen 2x vrijblijvend kennis maken met de trainingen en vervolgens bepalen of ze lid willen worden.

 

Uitzonderingen

Op de volgende feestdagen gaan de trainingen niet door.

 

Koningsdag               Zaterdag 27 april (mogelijk wel langere fietstocht voor de liefhebber)

Hemelvaart               Donderdag 9 mei

Pinksteren               Maandag 20 mei

Donderdag 25 april is er ook geen bostraining i.v.m. de ALV van STW.

 

De Bos en Fietstrainingen gaan in principe altijd door, ongeacht het weer.

Bij uitzonderlijke en extreme omstandigheden kan de trainer besluiten om de training te laten vervallen om mogelijk onveilige situaties te voorkomen.

 

De skeelertrainingen zijn wel afhankelijk van het weer.

Bij regen en/of natte omstandigheden van de baan zal de skeelertraining niet doorgaan. Dit om onveilige situaties door onvoldoende grip op het asfalt te voorkomen. De skeelerdeelnemers worden door de trainer uiterlijk een half uur van tevoren via Whats-app communicatie op de hoogte gesteld als een training niet doorgaat. Ben je nieuw en wil je worden toegevoegd aan de skeeler whats-app groepen? Stuur even een mailtje met je 06 naar trainerscoordinator@stw-site.nl

Daarnaast zal op een aantal vrijdagen geen training op de baan in Ede zijn, omdat er wedstrijden voor de Kelderman Cup staan ingepland. De wedstrijddata voor 2023 zijn inmiddels bekend:

– Vrijdag 19 april

– Vrijdag 31 mei

– Vrijdag 28 juni

– Dinsdag 27 augustus

– Vrijdag 13 september

 

Deze wedstrijden zijn ook een uitgelezen mogelijkheden voor jong en oud om aan mee te doen, licentie is niet nodig! Meer informatie over inschrijven is te vinden via https://www.eijv.nl/index.php?page=36&sid=1 Voor degenen die niet aan de wedstrijd willen meedoen, is er vaak mogelijkheid om op die vrijdagavonden met een groepje een ronde door het Binnenveld te skeeleren.

 

Evert Los & Sander Schot

Contactpersonen Zomertrainingen namens TC

 

Toelichting

Bostraining (Scheidingslaan)

De conditietrainingen in het bos vinden plaats op maandag- en donderdagavond en duren ruim een uur in het begin tot anderhalf uur verder in het seizoen. De trainingen bestaan altijd uit een warming-up met co-ordinatie en balansoefeningen. Ook de arm- en rompspieren krijgen daarbij aandacht. De Kern van de trainingen bestaat uit een combinatie van schaats specifieke oefeningen (o.a. techniek, droogrijden, schaatssprongen, kracht) en loopoefeningen (vlak, heuveltjes, trappetjes). Daarnaast is er veel aandacht voor het opbouwen van de conditie, zowel de hart-long conditie als de specifieke schaatsconditie. Afhankelijk van het type training en oefeningen kiest de trainer voor het bos of voor het Arboretum. Gedurende het zomerseizoen wordt de intensiteit geleidelijk groter en steeds meer gericht op specifieke schaatsoefeningen.

De junioren trainen vaak gezamenlijk met de volwassenen, maar er wordt door de trainer wel rekening gehouden met de leeftijd  en ontwikkeling van iedere persoon. Waardoor het programma kan afwijken van de inspanning of oefeningen voor de volwassenen. Zeker voor de junioren zijn technische oefeningen van belang, maar waarbij conditie zeker ook een belangrijke rol speelt.

Voor de jeugdgroep bestaat een groot deel van de training uit oefeningen en spelletjes die goed zijn voor het uithoudingsvermogen, snelheid, wendbaarheid, handigheid en motorische ontwikkeling. Echter daarnaast wordt ook aandacht geschonken aan de schaats technische basisvaardigheden.

Fietstraining (Scheidingslaan)

De fietstraining vindt plaats op zaterdagmiddag en duurt circa 2 uur (45 tot ong, 65 kilometer) en bestaat net als de schaatstraining afwisselend uit uitleg, techniek, conditionele inspanning, en rust. Twee keer in het seizoen wordt er een tijdrit gereden op het Defensiewegparcours in de buurt van Rhenen. Een valhelm is verplicht, en het gebruik van een triatlonstuur is verboden. Neem reparatiespullen en een reserveband mee.

Voor richtlijnen over veilig fietsen kijk ook op de website: www.slimmerfietsen.nl .

Het jaarplan fietstrainingen is hier te lezen:

Skeelertraining – Junioren & Volwassenen (skeelerbaan Ede)

De skeelertraining bestaat uit inrijden, techniek en een conditioneel gedeelte. Tijdens het techniek gedeelte wordt behendigheid en controle op de skeelers geoefend. Het dragen van een valhelm is verplicht. Verder is het gewenst dat overige beschermingsmaterialen worden gedragen, zoals pols-, knie- en elleboogbeschermers.

Skeelertraining – Jeugd (skeelerbaan Ede)

 

 

 

 

 

 

 

De skeelertrainingen voor de jeugd vinden ook plaats op de skeelerbaan te Ede. Op deze baan kan een veilig, uitdagend en gevarieerd programma worden aangeboden. Dit kan bestaan uit skeelertechnische oefeningen, een stukje conditie en behendigheid, maar ook spelletjes of een wedstrijdje op skeelers.

Het is leuk en stimulerend om samen met de junioren en volwassenen op de baan te skeeleren.

Voor het vervoer naar de skeelerbaan Ede wordt een carpool schema gemaakt met de deelnemers. Waardoor niet alle jeugdouders elke week naar Ede hoeven te rijden, maar slechts bij toerbeurt.

Voor het skeeleren wordt een eigen bijdrage van Euro 30 gevraagd van de deelnemers. Dit geldt alleen voor Junioren en Senioren.