Zomer

In het zomerseizoen organiseert STW verschillende trainingen voor haar leden: bos-, fiets- en skeelertrainingen. Daarnaast zijn er verschillende fietsgroepjes actief. In verband met de verlate opening van het Triavium in Nijmegen gaan de zomertrainingen nog door t/m zaterdag 29 oktober volgens onderstaand schema.

Vanaf maandag 26 september gaan we, tot aan de overgang naar de wintertijd (dus t/m zaterdag 29 oktober) door in afgeslankte vorm met de na-zomertrainingen middels het volgende schema:

 

Maandag: Bostraining voor jeugd, junioren en senioren om 18h00. Verzamelen aan de Scheidingslaan, Wageningen. (Let op het eerdere tijdstip!) 

Vrijdag: Skeelertraining voor jeugd, junioren en senioren. Aanvang vanaf 18h45 bij de skeelerbaan van EIJV, Langekampweg 6, te Ede.

Zaterdag: Fietstraining voor junioren en senioren om 14h30. Verzamelen aan de Scheidingslaan, Wageningen.

 

Heb je nog niet eerder meegedaan met een van de zomertrainingen, maar lijkt het je leuk om aan te haken? Kom vooral een keer langs! De trainingen zijn laagdrempelig en gericht op ieder niveau, en zowel goed voor je schaats/skeeler/fietstechniek als ook je conditie.

 

Tot slot: Vrijdag 30 september zal de skeelertraining komen te vervallen, maar kun je wel meedoen aan de Kelderman Cup. Voor meer informatie zie https://www.eijv.nl/index.php?page=36&sid=1 De skeelertrainingen zullen verder alleen doorgaan bij droog weer. Dit wordt van te voren door de trainers gecommuniceerd via de skeeler-app. Wil je hieraan worden toegevoegd? Laat het even weten door een mailtje te sturen naar trainerscoordinator@stw-site.nl

De overige trainingen gaan in principe altijd door: mocht dat toch niet zo zijn (bijv. bij extreem weer) wordt uiterlijk 2 uur van te voren door de trainer hierover een bericht geplaatst op de STW-Schaatspraat, zie https://stw-site.nl/forum/list.php?2

 

Namens de TC,

Evert Los

 

 

Zomertrainingen 2022

Hierbij het trainingsschema voor de trainingen 2022:  STW Jaarplan_zomer_2022 v.20220412.

Zomertrainingen 2022
Dag Groep Trainer Start training Vertrekpunt Tijd
Vrijdag – skeeler Jeugd Henk Offringa 22/apr. EIJV skeelerbaan, Ede 19:00 – 20.00 uur (aanwezig v.a. 18.45)
Junioren Evert Los 19:00 – 20.30 uur (aanwezig v.a. 18.45)
Senioren Dick Nap
Zaterdag – Fiets Senioren & Junioren Joop de Boer 16/apr. Scheidingslaan, Wageningen 14.30 – ±16:30 uur
Jolle Landman/Harm Smit/Sander Schot
Maandag – Bos Jeugd Meindert Jorna en anderen 25/apr. Scheidingslaan, Wageningen 18:30 – 19:45 uur
Senioren & Junioren Harm Smit/ Sander Schot Scheidingslaan, Wageningen 18:30 – 20:00 uur
Donderdag – Bos Senioren & Junioren Tom Buijse en anderen 21/apr. Scheidingslaan, Wageningen 18:30 – 20:00 uur

 

MTB training jeugd

Vorig jaar is er voor het eerst begonnen met Mountainbike trainingen voor de jeugd. Die proberen we dit jaar ook weer op te starten. Verdere informatie hierover volgt nog z.s.m.

Introducees welkom!

Mocht je kennissen, familie of vriendjes/vriendinnetjes kennen die belangstelling hebben voor onze zomertrainingen: nodig ze dan zeker uit om enkele keren mee te doen!

Ze kunnen 2x vrijblijvend kennis maken met de trainingen en vervolgens bepalen of ze lid willen worden.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen gaan de trainingen niet door.

Bevrijdingsdag            donderdag 5 mei

Hemelvaartsdag         donderdag 26 mei

Pinksteren                  maandag 6 juni

Trainingen en weersomstandigheden

De Bos en Fietstrainingen gaan in principe altijd door, ongeacht het weer.

Bij uitzonderlijke en extreme omstandigheden kan de trainer besluiten om de training te laten vervallen om mogelijk onveilige situaties te voorkomen.

De skeelertrainingen zijn wel afhankelijk van het weer.

Bij regen en/of natte omstandigheden van de baan zal de skeelertraining niet doorgaan. Dit om onveilige situaties door onvoldoende grip op het asfalt te voorkomen. De skeelerdeelnemers worden door de trainer uiterlijk een half uur van tevoren via Whats-app communicatie op de hoogte gesteld als een training niet doorgaat. Ben je nieuw en wil je worden toegevoegd aan de skeeler whats-app groepen? Stuur even een mailtje met je 06 naar trainerscoordinator@stw-site.nl

Bijdrage kosten skeeleren Senioren & Junioren

Door de relatief hoge kosten van de skeelertrainingen wordt van iedere Senior & Junior deelnemer een bijdrage gevraagd van Euro 27,50 voor het gehele skeelerseizoen. Dit bedrag zal aan het einde van de zomer door de penningmeester worden geïncasseerd.

Bij deelname van 3 of meer skeelertrainingen geldt de bovenstaande afspraak. Door deelname aan de skeelertrainingen ga je akkoord met deze kostenbijdrage.

STW leden zijn verzekerd

Alle personen met een STW lidmaatschap zijn via de KNSB verzekerd voor invaliditeit of overlijden. Dit geldt voor het geval dat een dergelijk situatie zich voordoet tijdens de door STW georganiseerde trainingen. Dit is gelukkig nog nooit voorgekomen, maar wel goed om te weten.

Toelichting

Bostraining (Scheidingslaan)

De conditietrainingen in het bos vinden plaats op maandag- en donderdagavond en duren ruim een uur in het begin tot anderhalf uur verder in het seizoen. De trainingen bestaan altijd uit een warming-up met co-ordinatie en balansoefeningen. Ook de arm- en rompspieren krijgen daarbij aandacht. De Kern van de trainingen bestaat uit een combinatie van schaats specifieke oefeningen (o.a. techniek, droogrijden, schaatssprongen, kracht) en loopoefeningen (vlak, heuveltjes, trappetjes). Daarnaast is er veel aandacht voor het opbouwen van de conditie, zowel de hart-long conditie als de specifieke schaatsconditie. Afhankelijk van het type training en oefeningen kiest de trainer voor het bos of voor het Arboretum. Gedurende het zomerseizoen wordt de intensiteit geleidelijk groter en steeds meer gericht op specifieke schaatsoefeningen.

De junioren trainen vaak gezamenlijk met de volwassenen, maar er wordt door de trainer wel rekening gehouden met de leeftijd  en ontwikkeling van iedere persoon. Waardoor het programma kan afwijken van de inspanning of oefeningen voor de volwassenen. Zeker voor de junioren zijn technische oefeningen van belang, maar waarbij conditie zeker ook een belangrijke rol speelt.

Voor de jeugdgroep bestaat een groot deel van de training uit oefeningen en spelletjes die goed zijn voor het uithoudingsvermogen, snelheid, wendbaarheid, handigheid en motorische ontwikkeling. Echter daarnaast wordt ook aandacht geschonken aan de schaats technische basisvaardigheden.

Fietstraining (Scheidingslaan)

De fietstraining vindt plaats op zaterdagmiddag en duurt circa 2 uur (45 tot ong, 65 kilometer) en bestaat net als de schaatstraining afwisselend uit uitleg, techniek, conditionele inspanning, en rust. Twee keer in het seizoen wordt er een tijdrit gereden op het Defensiewegparcours in de buurt van Rhenen. Een valhelm is verplicht, en het gebruik van een triatlonstuur is verboden. Neem reparatiespullen en een reserveband mee.

Voor richtlijnen over veilig fietsen kijk ook op de website: www.slimmerfietsen.nl .

Het jaarplan fietstrainingen is hier te lezen:  Fietstrainingen 2021

Skeelertraining – Junioren & Volwassenen (skeelerbaan Ede)

De skeelertraining bestaat uit inrijden, techniek en een conditioneel gedeelte. Tijdens het techniek gedeelte wordt behendigheid en controle op de skeelers geoefend. Het dragen van een valhelm is verplicht. Verder is het gewenst dat overige beschermingsmaterialen worden gedragen, zoals pols-, knie- en elleboogbeschermers.

Skeelertraining – Jeugd (skeelerbaan Ede)

 

 

 

 

 

 

 

De skeelertrainingen voor de jeugd vinden ook plaats op de skeelerbaan te Ede. Op deze baan kan een veilig, uitdagend en gevarieerd programma worden aangeboden. Dit kan bestaan uit skeelertechnische oefeningen, een stukje conditie en behendigheid, maar ook spelletjes of een wedstrijdje op skeelers.

Het is leuk en stimulerend om samen met de junioren en volwassenen op de baan te skeeleren.

Voor het vervoer naar de skeelerbaan Ede wordt een carpool schema gemaakt met de deelnemers. Waardoor niet alle jeugdouders elke week naar Ede hoeven te rijden, maar slechts bij toerbeurt.

Voor het skeeleren wordt een eigen bijdrage van Euro 27,50 gevraagd van de deelnemers. Dit geldt alleen voor Junioren en Senioren.