Zomer

In het zomerseizoen organiseert STW verschillende trainingen voor haar leden: bos-, fiets- en skeelertrainingen. Daarnaast zijn er verschillende fietsgroepjes actief. Met ingang van 22 mei gaan ook de trainingen voor volwassenen  weer van start volgens bijgaand protocol trainingen STW tijdens Corona. Tot die tijd werden er Online zomertrainingen aangeboden zodat elke STW-er toch fit de zomer in gaat.

Zomertrainingen 2020

Dag

Groep Trainer Start training Tijdstip aanwezig
Vrijdag Skeeler jeugd Evert Los 15 mei 19-20 18.50
Maandag Bos jeugd Coen Beaujon/

Meindert Jorna

 

18 mei 19-20 18.50
Vrijdag Skeeler senioren en junioren Dick Nap 22 mei 19-20.30 18.50
Zaterdag Fiets senioren & junioren Joop de Boer

Bauke Abma

Jolle Landman

Harm Smit

23  mei 14.30-16.30/17.00  
Maandag Bos Senioren & Junioren Harm Smit 25 mei 18.30-20.00  
Donderdag Bos Senioren & junioren Coen Beaujon /

Sander Schot

28 mei 18.30-20.00  

Startlocaties
Skeeleren Skeelerbaan EIJV, Langekampweg 6, Ede
Fietsen Scheidingslaan, Wageningen
Bostrainingen Junioren/Volwassenen Scheidingslaan, Wageningen
Bostrainingen Jeugd Ingang Arboretum Gen. Foukesweg Wageningen

Feestdagen
Er is geen training op 2e Pinksterdag 1 juni 2020

 

Het STW Jaarplan_STW_zomer_2020 is hier te vinden.

Bostraining (Scheidingslaan)

De conditietrainingen in het bos vinden plaats op maandag- en donderdagavond en duren ruim een uur in het begin tot anderhalf uur verder in het seizoen. De trainingen bestaan altijd uit een warming-up met co-ordinatie en balansoefeningen. Ook de arm- en rompspieren krijgen daarbij aandacht. De Kern van de trainingen bestaat uit een combinatie van schaats specifieke oefeningen (o.a. techniek, droogrijden, schaatssprongen, kracht) en loopoefeningen (vlak, heuveltjes, trappetjes). Daarnaast is er veel aandacht voor het opbouwen van de conditie, zowel de hart-long conditie als de specifieke schaatsconditie. Afhankelijk van het type training en oefeningen kiest de trainer voor het bos of voor het Arboretum. Gedurende het zomerseizoen wordt de intensiteit geleidelijk groter en steeds meer gericht op specifieke schaatsoefeningen.

De junioren trainen vaak gezamenlijk met de volwassenen, maar er wordt door de trainer wel rekening gehouden met de leeftijd  en ontwikkeling van iedere persoon. Waardoor het programma kan afwijken van de inspanning of oefeningen voor de volwassenen. Zeker voor de junioren zijn technische oefeningen van belang, maar waarbij conditie zeker ook een belangrijke rol speelt.

Voor de jeugdgroep bestaat een groot deel van de training uit oefeningen en spelletjes die goed zijn voor het uithoudingsvermogen, snelheid, wendbaarheid, handigheid en motorische ontwikkeling. Echter daarnaast wordt ook aandacht geschonken aan de schaats technische basisvaardigheden.

Fietstraining (Scheidingslaan)

De fietstraining vindt plaats op zaterdagmiddag en duurt circa 2 uur (45 tot ong, 65 kilometer) en bestaat net als de schaatstraining afwisselend uit uitleg, techniek, conditionele inspanning, en rust. Twee keer in het seizoen wordt er een tijdrit gereden op het Defensiewegparcours in de buurt van Rhenen. Een valhelm is verplicht, en het gebruik van een triatlonstuur is verboden. Neem reparatiespullen en een reserveband mee.

Het jaarplan fietstrainingen is hier te lezen:  Fietstr.2020.

Skeelertraining – Junioren & Volwassenen (skeelerbaan Ede)

De skeelertraining bestaat uit inrijden, techniek en een conditioneel gedeelte. Tijdens het techniek gedeelte wordt behendigheid en controle op de skeelers geoefend. Het dragen van een valhelm is verplicht. Verder is het gewenst dat overige beschermingsmaterialen worden gedragen, zoals pols-, knie- en elleboogbeschermers.

Skeelertraining – Jeugd (skeelerbaan Ede)

 

 

 

 

 

 

 

De skeelertrainingen voor de jeugd vinden ook plaats op de skeelerbaan te Ede. Op deze baan kan een veilig, uitdagend en gevarieerd programma worden aangeboden. Dit kan bestaan uit skeelertechnische oefeningen, een stukje conditie en behendigheid, maar ook spelletjes of een wedstrijdje op skeelers.

Het is leuk en stimulerend om samen met de junioren en volwassenen op de baan te skeeleren.

Voor het vervoer naar de skeelerbaan Ede wordt een carpool schema gemaakt met de deelnemers. Waardoor niet alle jeugdouders elke week naar Ede hoeven te rijden, maar slechts bij toerbeurt.

Voor het skeeleren wordt een eigen bijdrage van Euro 27,50 gevraagd van de deelnemers. Dit geldt alleen voor Junioren en Senioren.