Winter

Jaarplan trainingen

De schaatstrainingen volgen het Jaarplan_STW_winter 22-23. STW verzorgt in de winterperiode geen kracht- en conditietrainingen. Leden die naast de trainingen op het ijs nog extra aan kracht en conditie willen werken, wordt geadviseerd naar een van de Wageningse sportscholen te gaan.

Start winterseizoen 2022-2023

De opening  van de buitenbaan van de VechtseBanen in Utrecht is op 2 oktober . Actuele info voor Utrecht is te vinden op de site van de baancommissie: http://www.bcutrecht.nl/ .  Het eerste weekend zijn er vrije trainingen op de wedstrijduren en er is al een marathon wedstrijd. Zie ook de wedstrijdkalender.

De wedstrijdkalender Lange Baan is vastgesteld (op de nieuwe BVU website te vinden) https://www.bv-utrecht.nl/index.php?page=LB_Kalender&sid=1

De ijsbaan in Nijmegen het Triavium gaat later openen. De kleine piste gaat wel begin het van het seizoen open. Kijk op de website voor actuele informatie: Triavium

Soms  zijn er bijzondere activiteiten op de NSV trainingsuren, b.v. rondentochten op N51. Op de site van NSV kun je een kalender  vinden van de trainingen: Kalender trainingen NSV. Daar kun je controleren of de trainingen doorgaan. In de kerstvakantie is het aantal trainingen beperkt

Veiligheidsregels Triavium def 16nov2018

 

Wedstrijden 

Wedstrijdinfo verschijnt op de site van Baanvereniging de Gelderse poort http://www.bgpnijmegen.nl

In Utrecht zullen er weer de gebruikelijk marathon en langebaanwedstrijden zijn. Je kunt je via de BVU-site inschrijven.

Wedstrijden in Utrecht zijn alleen toegankelijk voor leden die aangegeven hebben dat ze een licentie aangingen schaffen. Voor die leden heb ik n.l. een wedstrijdtrainingsabonnement besteld. Als je geen wedstrijdtrainingsabonnement in Utrecht hebt, kan ik nog een wedstrijdkaart voor je bestellen à €74,-, dan mag je ook aan de Utrechtse marathon en langebaan wedstrijden meedoen.

Wedstrijdlicenties moet je persoonlijk rechtstreeks aanvragen bij de KNSB. http://knsb.nl/algemeen/wedstrijdlicentie/

Leden van STW die willen shorttracken in Nijmegen kunnen zich vanaf aanmelden bij de training van NSV.  https://www.nijmeegseschaatsvereniging.nl/index.php?page=25&sid=1  STW organiseert zelf geen shorttracktrainingen dus je traint in een groep van NSV en betaalt het abonnement ook rechtstreeks aan NSV.

Toegangspasjes

Wie nog een pasje heeft voor Utrecht van vorige jaren, kan dat dit jaar gewoon weer gebruiken, dat wordt dan geactiveerd voor je trainingsu(u)r(en) van dit jaar. De Utrechtse abonnementspasjes voor nieuwe leden zullen we zoveel mogelijk op de eerste training aan jullie uitdelen.  In Nijmegen komt er dit jaar een nieuw poortcontrolesysteem. Als je op de NSV-uren(N-50,51,52,56 of 57) schaatst dan heb je als het goed is, je pasfoto al opgestuurd naar de ledenadministratie van NSV. Voor nieuwe leden en de andere uren volgt nadere info als de uren zijn ingedeeld.

 

Trainers per trainingsuur 

Trainers Indeling
WINTER 2022-2023
27.09.2022
IJsbaan Dag Code Aanvang Groep Trainer Assistent trainer Invallers
Utrecht Maandag U01 16.30 1 TG3 Jan van Niejenhuis Henk Offringa
Dinsdag U14 18.30 2 TG1 Oane Zijlstra Anne Ruysenaars Robert Huiting, Hidde vd Beek
Woensdag U04 18:00 3 TG1/TG2 Oane Zijlstra Jan van Niejenhuis, Hidde vd Beek, Robert Huiting
U04 18:00 4 JUN/TG3 Sander Schot Henk Offringa Harry Hansma, Coen Beaujon
U05 19:30 5 TG3 Jan van Niejenhuis Henk Offringa, Hidde vd Beek, Robert Huiting
U25 21:00 6 TG3 snel/TG2 Coen Beaujon Ronald Zom, Sander Schot
Vrijdag U06 17:45 7 TG1/TG2 Hidde van de Beek Oane Zijlstra
Zaterdag NIJ 17:00 8 JEU 1 (oudsten) Enrico Kunst Tim Bunnik (ged.)
Alisha Hansma
(vanaf nov 2022) JEU 2 Henk Offringa Jeroen Heerink
JEU 3 (jongsten) Meindert Jorna Egbert Jansen/Jeroen Heerink

Vervoer

Het vervoer op de verschillende trainingsuren wordt gecoördineerd door onze vervoerscoördinatoren. Er zijn geen beperkingen vanuit RIVM advies. De 1,5 m is afgeschaft. Wel gelden de algemene regels. Blijf thuis bij verkoudheidsklachten of koorts. Zorg voor extra hygiëne, was je handen regelmatig en maak gebruik van desinfectiepunten. Het dragen van mondkapjes is niet verplicht.

Het laatste woord is uiteraard aan de chauffeurs of en zo ja hoeveel personen die mee willen nemen.

  • Wees op tijd bij het vertrekpunt
  • De meerijdende leden betalen een benzinevergoeding aan de chauffeurs:
  • Naar Utrecht geldt een vergoeding van 5,50 euro
  • Voor Nijmegen is de prijs 3,50 euro
  • Voor de uren waarbij ouders verwacht worden te rijden, zullen de coördinatoren nog apart contact opnemen voor een vervoerschema. De kosten worden verrekend door evenredige verdeling van de rijbeurten
  • Er wordt voor het gezamenlijk vervoer per auto vertrokken vanaf de Parkeerinham bij studentenflat Asserpark op de Hollandseweg in Wageningen (voor de jeugd vanaf de parkeerplaats bij de flat zodat de kinderen niet zo snel de weg op rennen).
  • Voor N50 wordt vertrokken vanaf de Diedenweg, bij de Peugeot garage, tegenover nr. 45
  • Als je meedoet met de carpool en een keer niet mee gaat schaatsen, dien je je tijdig af te melden bij de vervoerscoördinator.
  • In de lijst met abonnementen is de beschikbaarheid van vervoer aangegeven zoals aangegeven bij de abonnementsaanvraag, mocht dit gewijzigd zijn geef dat dan door aan je coördinator.

IJsbanen

Om te informeren of er daadwerkelijk ijs ligt:
Vechtsebanen Utrecht: www.vechtsebanen.nl , telefoon (030) 262 78 78
Triavium Nijmegen: www.triavium.nl , telefoon (024) 344 55 58

 

Jaarplan trainingen

De schaatstrainingen volgen het Jaarplan_STW_winter 22-23. STW verzorgt in de winterperiode geen kracht- en conditietrainingen. Leden die naast de trainingen op het ijs nog extra aan kracht en conditie willen werken, wordt geadviseerd naar een van de Wageningse sportscholen te gaan.

 

 

Abonnementen – aanvraag 22/23

Een actuele lijst met de abonnementsverdeling per trainingsuur is aan alle leden rondgemaild.

Voor informatie over de resterende beschikbaarheid van abonnementen op trainingsuren: vraag het via ledenadministratie@stw-site.nl.

Nieuwe aanmeldingen verlopen via het Internet Aanvraagformulier:   Aanvraagformulier abonnementen 2022-2023  (Nieuwe) leden, die na de inschrijvingsperiode hun aanvraag indienen, kunnen dus alleen nog geplaatst worden als er nog plaats is op de voor hun niveaugroep beschikbare trainingsuren.

Zie de toelichting: Toelichting abonnementen 22/23