Winter

Jaarplan trainingen

De schaatstrainingen volgen het Jaarplan_STW_winter 23-24 (08-01-2024).  STW verzorgt in de winterperiode geen kracht- en conditietrainingen. Leden die naast de trainingen op het ijs nog extra aan kracht en conditie willen werken, wordt geadviseerd naar een van de Wageningse sportscholen te gaan.

Abonnementen – aanvraag 23/24

Een actuele lijst met de abonnementsverdeling per trainingsuur is aan alle leden rondgemaild.

Voor informatie over de beschikbaarheid van abonnementen op trainingsuren: vraag het via ledenadministratie@stw-site.nl.

Nieuwe aanmeldingen verlopen via het Internet Aanvraagformulier:  (Nieuwe) leden, die na de inschrijvingsperiode hun aanvraag indienen, kunnen dus alleen nog geplaatst worden als er nog plaats is op de voor hun niveaugroep beschikbare trainingsuren.

Zie de toelichting: abttoel2023

Start winterseizoen 2023-2024

Openingsdata ijsbanen voor abonnementhouders (onder voorbehoud) Utrecht  zaterdag 30 september 2023 tot 18 maart 2024.  Het ringbaan seizoen in Nijmegen voor verenigingen loopt van 26 september t/m 26 maart m.u.v. de kerstvakantie. Kijk op de website voor actuele informatie: Triavium.

Soms  zijn er bijzondere activiteiten op de NSV trainingsuren, b.v. rondentochten op N51. Op de site van NSV kun je een kalender  vinden van de trainingen: Kalender trainingen NSV. Daar kun je controleren of de trainingen doorgaan.

Veiligheidsregels Triavium def 16nov2018

Actuele info voor Utrecht is te vinden op de site van de baancommissie: http://www.bcutrecht.nl/ .  Het eerste weekend zijn er vrije trainingen op de wedstrijduren en er is al een marathon wedstrijd. Zie ook de wedstrijdkalender.

De wedstrijdkalender Lange Baan is vastgesteld (op de nieuwe BVU website te vinden) https://www.bv-utrecht.nl/index.php?page=LB_Kalender&sid=1

Wedstrijden 

Wedstrijdinfo verschijnt op de site van Baanvereniging de Gelderse poort http://www.bgpnijmegen.nl

In Utrecht zullen er weer de gebruikelijk marathon en langebaanwedstrijden zijn. Je kunt je via de BVU-site inschrijven.

Wedstrijden in Utrecht zijn alleen toegankelijk voor leden die aangegeven hebben dat ze een licentie aangingen schaffen. Wedstrijdlicenties moet je persoonlijk rechtstreeks aanvragen bij de KNSB. http://knsb.nl/algemeen/wedstrijdlicentie/

Leden van STW die willen shorttracken in Nijmegen kunnen zich vanaf aanmelden bij de training van NSV.  https://www.nijmeegseschaatsvereniging.nl/index.php?page=25&sid=1  STW organiseert zelf geen shorttracktrainingen dus je traint in een groep van NSV en betaalt het abonnement ook rechtstreeks aan NSV.

Toegangspasjes

Wie nog een pasje heeft voor Utrecht van vorige jaren, kan dat dit jaar gewoon weer gebruiken, dat wordt dan geactiveerd voor je trainingsu(u)r(en) van dit jaar. De Utrechtse abonnementspasjes voor nieuwe leden zullen we zoveel mogelijk op de eerste training aan jullie uitdelen.  In Nijmegen komt er dit jaar een nieuw poortcontrolesysteem. Als je op de NSV-uren(N-50,51,52,56 of 57) schaatst dan heb je als het goed is, je pasfoto al opgestuurd naar de ledenadministratie van NSV. Voor nieuwe leden en de andere uren volgt nadere info als de uren zijn ingedeeld.

Trainers per trainingsuur 

Later beschikbaar.

Vervoer

Het vervoer op de verschillende trainingsuren wordt gecoördineerd door onze vervoerscoördinatoren.

Het laatste woord is uiteraard aan de chauffeurs of en zo ja hoeveel personen die mee willen nemen.

  • Wees op tijd bij het vertrekpunt
  • De meerijdende leden betalen een benzinevergoeding aan de chauffeurs:
  • Naar Utrecht geldt een vergoeding van 5,50 euro
  • Voor Nijmegen is de prijs 3,50 euro
  • Voor de uren waarbij ouders verwacht worden te rijden, zullen de coördinatoren nog apart contact opnemen voor een vervoerschema. De kosten worden verrekend door evenredige verdeling van de rijbeurten
  • Er wordt voor het gezamenlijk vervoer per auto vertrokken vanaf de Parkeerinham bij studentenflat Asserpark op de Hollandseweg in Wageningen (voor de jeugd vanaf de parkeerplaats bij de flat zodat de kinderen niet zo snel de weg op rennen).
  • Voor N50 wordt vertrokken vanaf de Diedenweg, bij de Peugeot garage, tegenover nr. 45
  • Als je meedoet met de carpool en een keer niet mee gaat schaatsen, dien je je tijdig af te melden bij de vervoerscoördinator.
  • In de lijst met abonnementen is de beschikbaarheid van vervoer aangegeven zoals aangegeven bij de abonnementsaanvraag, mocht dit gewijzigd zijn geef dat dan door aan je coördinator.

IJsbanen

Om te informeren of er daadwerkelijk ijs ligt:
Vechtsebanen Utrecht: www.vechtsebanen.nl , telefoon (030) 262 78 78
Triavium Nijmegen: www.triavium.nl , telefoon (024) 344 55 58