Winter

Start winterseizoen 2021-2022

Vanaf maandag 27 september (t/m 27 maart m.u.v. de kerstvakantie) gaat het schaatsseizoen weer beginnen in Nijmegen voor de junioren en volwassenen. Op zaterdag 2 oktober is de eerste jeugdschaatstraining.

De opening  van de buitenbaan van de VechtseBanen in Utrecht is op 2 oktober (tot 20 maart 2022). Actuele info voor Utrecht is te vinden op de site van de baancommissie: http://www.bcutrecht.nl/ .  Het eerste weekend zijn er vrije trainingen op de wedstrijduren en er is al een marathon wedstrijd. Zie ook de wedstrijdkalender.

We kunnen vanaf 1 oktober weer ‘normaal’ schaatsen. Op je voorkeursuren zonder reservering oid.. Kleedkamers/toiletten e.d. zijn open. Geen mondkapjes of afstand. Normale opstap aan buitenzijde. Horeca e.d. zijn open; details bepaalt VB nog (mogelijk in restaurant corona-check of corona app te laten zien, zoals ook in de overige horeca).

De wedstrijdkalender Lange Baan is vastgesteld (op de nieuwe BVU website te vinden) en.. de clubkampioenschappen staat er ook in : STW = 30 januari- https://www.bv-utrecht.nl/index.php?page=LB_Kalender&sid=1

 

Triavium

Soms  zijn er bijzondere activiteiten op de NSV trainingsuren, b.v. rondentochten op N51. Op de site van NSV kun je een kalender  vinden van de trainingen: Kalender trainingen NSV. Daar kun je controleren of de trainingen doorgaan. In de kerstvakantie is het aantal trainingen beperkt

Corona maatregelen Triavium verenigingen 28 november 2021 Neem ook ID bewijs mee!!!

Veiligheidsregels Triavium def 16nov2018

Aangepaste maatregelen op de Vechtsebanen – update 28/11/2021

In de afgelopen dagen is er intensief overleg geweest met de Vechtsebanen en voor de buitenbaan zijn we het volgende overeengekomen:

Abonnementshouders
Iedere BVU abonnementhouder die een abonnement heeft van maandag t/m vrijdag krijgt per abonnement 1 credit per week, die hij/zij kan gebruiken om 1 x te reserveren in de recreatieblokken van de Vechtsebanen, tussen maandag 29 november en zondag 19 december. Het is het streven dat dit op maandag vanaf 12 uur actief is via het reserveringssysteem. Je ontvangt daarover een persoonlijke mail. Wanneer het startklaar is, wordt dit via de website, facebook en sportity gedeeld. De ritten staan in het systeem als BVU Ritten Lockdown. De blokken starten om 06.45-07.45 uur met telkens een kwartier dweil. Op dinsdag en donderdag stoppen de blokken om 15.00 uur, op maandag en vrijdag om 17.00 uur.

Wedstrijdrijders
De zondagochtend Langebaan wedstrijd wordt vanaf 07.00 (30 min eerder) tot 09.30 uur. De zondagavond Marathon wedstrijd wordt van 14.45 tot 17.00 uur.

YF rijders
Het YF uur wordt op dinsdag en donderdag van 15.15 tot 17.00 uur

Jeugd
Het jeugdschaatsen wordt op zaterdag van 14.45 tot 17.00 uur.

Het corona protocol wat volgt uit de nieuwste maatregelen, volgt nog op een later moment. Nu eerst nog even genieten van de zondag. Bestuur Baanvereniging Utrecht

Bestuur Baanvereniging Utrecht

Wedstrijden 

Wedstrijdinfo verschijnt op de site van Baanvereniging de Gelderse poort http://www.bgpnijmegen.nl

In Utrecht zullen er weer de gebruikelijk marathon en langebaanwedstrijden zijn. Je kunt je via de BVU-site inschrijven.

Wedstrijden in Utrecht zijn alleen toegankelijk voor leden die aangegeven hebben dat ze een licentie aangingen schaffen. Voor die leden heb ik n.l. een wedstrijdtrainingsabonnement besteld. Als je geen wedstrijdtrainingsabonnement in Utrecht hebt, kan ik nog een wedstrijdkaart voor je bestellen à €74,-, dan mag je ook aan de Utrechtse marathon en langebaan wedstrijden meedoen.

Wedstrijdlicenties moet je persoonlijk rechtstreeks aanvragen bij de KNSB. http://knsb.nl/algemeen/wedstrijdlicentie/

Leden van STW die willen shorttracken in Nijmegen kunnen zich vanaf aanmelden bij de training van NSV.  https://www.nijmeegseschaatsvereniging.nl/index.php?page=25&sid=1  STW organiseert zelf geen shorttracktrainingen dus je traint in een groep van NSV en betaalt het abonnement ook rechtstreeks aan NSV.

Toegangspasjes

Wie nog een pasje heeft voor Utrecht van vorige jaren, kan dat dit jaar gewoon weer gebruiken, dat wordt dan geactiveerd voor je trainingsu(u)r(en) van dit jaar. De Utrechtse abonnementspasjes voor nieuwe leden zullen we zoveel mogelijk op de eerste training aan jullie uitdelen.  In Nijmegen komt er dit jaar een nieuw poortcontrolesysteem. Als je op de NSV-uren(N-50,51,52,56 of 57) schaatst dan heb je als het goed is, je pasfoto al opgestuurd naar de ledenadministratie van NSV. Voor nieuwe leden en de andere uren volgt nadere info als de uren zijn ingedeeld.

Abonnementsverdeling

Een actuele lijst met de abonnementsverdeling per trainingsuur is aan alle leden rondgemaild.

Voor informatie over de resterende beschikbaarheid van abonnementen op trainingsuren: vraag het via ledenadministratie@stw-site.nl.

Nieuwe aanmeldingen verlopen via het Internet Aanvraagformulier:   Aanvraagformulier abonnementen 2021-2022  (Nieuwe) leden, die na de inschrijvingsperiode hun aanvraag indienen, kunnen dus alleen nog geplaatst worden als er nog plaats is op de voor hun niveaugroep beschikbare trainingsuren.

Zie de toelichting: Toelichting op de Abonnementenaanvraag 021

Trainers per trainingsuur 

 

IJsbaan Dag Code Aanvang Groep Trainer
Utrecht Maandag U01 16.30 TG3 Jan van Niejenhuis
Dinsdag U14 18.45 TG1 Oane Zijlstra
Woensdag U04 18:00 TG1/TG2 Oane Zijlstra
U05 19:30 TG3 Jan van Niejenhuis
Vrijdag U06 17:45 TG1/TG2 Hidde van de Beek
Nijmegen Maandag N56 18:00 JUN Harm Smit en/of Edwin Schroten (NSV)
N50 19:30 TG1/TG2 Joop de Boer
N51 21:00 TG3 Sander Schots
Woensdag N52 18.30 LES/TG3 langzaam Jaike Loots
TG1/TG2 Harry Hansma
JUN Harm Smit
N53 21:15 TG3 snel/TG2 Coen Beaujon
Zaterdag N54 18.45 JEU 1 (oudsten) Enrico Kunst
JEU 2 Henk Offringa / Alisha Hansma
JEU 3 (jongsten) Meindert Jorna

Vervoer

Het vervoer op de verschillende trainingsuren wordt gecoördineerd door onze vervoerscoördinatoren. Er zijn geen beperkingen vanuit RIVM advies. De 1,5 m is afgeschaft. Wel gelden de algemene regels. Blijf thuis bij verkoudheidsklachten of koorts. Zorg voor extra hygiëne, was je handen regelmatig en maak gebruik van desinfectiepunten. Het dragen van mondkapjes is niet verplicht.

Het laatste woord is uiteraard aan de chauffeurs of en zo ja hoeveel personen die mee willen nemen.

  • Wees op tijd bij het vertrekpunt
  • De meerijdende leden betalen een benzinevergoeding aan de chauffeurs:
  • Naar Utrecht geldt een vergoeding van 5,50 euro
  • Voor Nijmegen is de prijs 3,50 euro
  • Voor de uren waarbij ouders verwacht worden te rijden, zullen de coördinatoren nog apart contact opnemen voor een vervoerschema. De kosten worden verrekend door evenredige verdeling van de rijbeurten
  • Er wordt voor het gezamenlijk vervoer per auto vertrokken vanaf de Parkeerinham bij studentenflat Asserpark op de Hollandseweg in Wageningen (voor de jeugd vanaf de parkeerplaats bij de flat zodat de kinderen niet zo snel de weg op rennen).
  • Voor N50 wordt vertrokken vanaf de Diedenweg, bij de Peugeot garage, tegenover nr. 45
  • Als je meedoet met de carpool en een keer niet mee gaat schaatsen, dien je je tijdig af te melden bij de vervoerscoördinator.
  • In de lijst met abonnementen is de beschikbaarheid van vervoer aangegeven zoals aangegeven bij de abonnementsaanvraag, mocht dit gewijzigd zijn geef dat dan door aan je coördinator.

IJsbanen

Om te informeren of er daadwerkelijk ijs ligt:
Vechtsebanen Utrecht: www.vechtsebanen.nl , telefoon (030) 262 78 78
Triavium Nijmegen: www.triavium.nl , telefoon (024) 344 55 58

 

Jaarplan trainingen

De schaatstrainingen volgen het Jaarplan_STW_winter 21-22 . STW verzorgt in de winterperiode geen kracht- en conditietrainingen. Leden die naast de trainingen op het ijs nog extra aan kracht en conditie willen werken, wordt geadviseerd naar een van de Wageningse sportscholen te gaan.

Zie voor informatie over trainingsmogelijkheden in de zomer de pagina over de Zomer – trainingen“.