Trainingen

STW biedt zowel ’s zomers als ’s winters een trainingsprogramma waarbij de leden kunnen trainen binnen hun eigen leeftijdscategorie en op hun eigen niveau.

Van leren schaatsen tot World Cup

De interesses en prestatie niveaus van de STW-leden lopen sterk uiteen. Zo zijn er leden die dagelijks trainen, leden die op landelijk niveau presteren, leden die slechts één keer per week trainen, leden die conditie op willen doen voor schaatsen op natuurijs en leden die nog moeten leren om te schaatsen op noren. Bij STW is er voor elk wat wils. Het ruime aanbod aan trainingen, wedstrijden en (spontaan) georganiseerde activiteiten zorgt dat iedereen aan zijn trekken komt.

Trainen onder leiding van gediplomeerde trainers

STW heeft eigen KNSB-gediplomeerde trainers die de trainingen in Wageningen en op de kunstijsbaan begeleiden.

Van eind september tot en met half maart wordt er geschaatst op de kunstijsbanen in Utrecht en Nijmegen. De trainers zorgen voor goed doordachte programma’s met aandacht voor techniek, uithoudingsvermogen en sportief plezier. Van half april tot eind september kunnen de leden deelnemen aan het zomerprogramma dat bestaat uit techniek- en conditietrainingen in het bos, skeelertrainingen in Ede en fietstrainingen in de omgeving van Wageningen. Ook deze trainingen staan onder leiding van gediplomeerde trainers. Soms zijn  er onvoldoende trainers beschikbaar; dan verzorgen actieve, ervaren leden de trainingen.

Kennismaking voor niet-leden

Het is altijd mogelijk om vrijblijvend kennis te maken met STW. Je bent van harte welkom op de bos-, skeeler- of fietstraining. Voor meer informatie kun je een mail sturen naar STW. Ook bij de wintertrainingen op het ijs kun je een proefles volgen. Neem daarvoor ook contact op met STW via dezelfde mail.

NB Iedereen die een proefles volgt en nog geen lid is van STW, doet dit op eigen risico. Je valt pas onder de STW-verzekering als je je hebt aangemeld als lid via de website en van de ledenadministratie een relatienummer van de KNSB hebt ontvangen.

Als er natuurijs is, vind je de STW-leden  o.a.  op nevengeul in de Wageningse uiterwaarden. Vraag hen gerust om toelichting.

Studenten kunnen via hun eigen vereniging IJzersterk (onderdeel van Thymos) deelnemen aan schaats-  fiets- en skeelertrainingen.