Jeugd

Schaatsen? Dat is pas een coole sport! Als je het zelf eens wilt proberen, dan kan dat met de schaatsclub in Wageningen (STW). STW organiseert op zaterdag een schaatsuur speciaal voor de jeugd van 6 tot en met 12 jaar op de ijsbaan in Nijmegen. Zo kun je onder deskundige begeleiding het schaatsen eens proberen. Als je nog niet zeker weet of je het leuk vindt, kun je ook twee keer gratis meegaan om het te proberen. En er wordt een gezamenlijke Carpool georganiseerd voor het vervoer naar de Ijsbaan zodat je ouders niet elke week hoeven te rijden.

Spelenderwijs leren schaatsen

Tijdens dit STW-uur schaatst alleen de jeugd op de baan. Of je nu voor het eerst op de schaats staat of al kunt schaatsen: er is volop ruimte voor iedereen. Plezier staat voorop, het schaatsen leer je dan vanzelf. Naast gerichte schaatsoefeningen worden ook spelletjes gedaan. De trainingen worden verzorgd door gediplomeerde trainers.

 

 

Tijdens de trainingen maken we regelmatig filmjes zodat je jezelf kunt terugkijken. De filmpjes staan op ons Youtubekanaal.

Schaatsmateriaal

Je kunt meedoen op houtjes, easy-gliders of noren. Als je geen schaatsen hebt, kun je voor nieuwe of tweedehands schaatsen terecht bij bijvoorbeeld de schaatswinkel van Dick Nap in Ede, telefoon (0318) 69 40 60. Ook op de Schaatsmarkt pagina van de STW-website worden schaatsen aangeboden of kun je een verzoek plaatsen. Verder moet je warme kleding meenemen waar je makkelijk in kunt bewegen. Een muts en handschoenen zijn verplicht vanwege de veiligheid.

Waar en wanneer

Het jeugduur wordt georganiseerd op zaterdagavond van 18:45 – 19:45 uur vanaf begin oktober tot half maart op de 333-meter ringbaan van Triavium in Nijmegen. Daarnaast zijn er een aantal bijzondere activiteiten.

Vervoer

Het vervoer naar Nijmegen is centraal geregeld. Er rijden auto’s vanaf de parkeerplaats van de Asserpark sterflat aan de Hollandseweg in Wageningen, waarbij met elkaar meegereden wordt. Het vertrek is om stipt 17:40 uur in verband met de warming-up die om 18.20 u begint. Aan de ouders/verzorgers wordt gevraagd om af en toe te rijden indien mogelijk. Als uw kind meedoet aan het jeugdschaatsen, dan moet u ongeveer eens per drie weken  rijden.

Kosten jeugduur, kennismakingstraining en lidmaatschap

Het jeugduur van STW staat open voor iedereen van 6 tot en met 13 jaar. Als je komend seizoen aan alle trainingen mee wilt doen, kost dat ongeveer € 115,00 (prijs seizoen 20-21). Als je dat wilt, kun je ook twee keer meedoen met een echte wedstrijd in Nijmegen en de Jeugdelfstedentocht in Utrecht.

Als je je aanmeldt voor het hele seizoen komt daar nog het lidmaatschap van STW bij.  Als je lid bent van STW kun je ook meedoen aan de zomertrainingen in het bos en aan alle overige activiteiten die voor de jeugd worden georganiseerd.
De kosten voor contributie kun je hier vinden.

Als je nog niet zeker weet of je schaatsen leuk vindt, kun je twee keer meegaan om kennis te maken.

Aanmeldingsformulier voor STW Jeugduur en kennismakingstrainingen

Schaatsverenigingen

IJsclubs zijn van harte welkom om met hun jeugdleden en clubtrainer op dit jeugduur van STW te komen schaatsen. Geïnteresseerde schaatsverenigingen kunnen voor meer informatie contact opnemen met de jeugdcommissie van de STW, via e-mail jeugd@stw-site.nl.

Vragen?

Voor vragen over het jeugduur kun je een e-mail sturen naar jeugd@stw-site.nl of Floor van der Wilt.

 

Nog eens rustig nalezen? Download dan onze STW folder jeugd.

En volg de STW Jeugd op Facebook en Instagram