Over STW

STW organiseert trainingen, wedstrijden en andere activiteiten op schaatsgebied. De activiteiten van STW hebben betrekking op het hardrijden op de schaats en de meeste leden zijn actief op de langebaan en in het marathonschaatsen. STW telt zo’n 300 leden.

Voor wie

STW biedt zowel ’s zomers als ’s winters een trainingsprogramma aan waarbij de leden kunnen trainen op hun eigen niveau en binnen hun eigen leeftijdscategorie. Er is ook een jeugdgroep voor kinderen tot 12 jaar waarin spelenderwijs wordt geleerd te schaatsen. In de juniorengroep vanaf 13 jaar wordt de schaatstechniek verfijnd en voor de liefhebbers is er aandacht voor wedstrijdschaatsen. De senioren trainen in verschillende groepen van hun eigen niveau. Van leren schaatsen tot World Cup, alle niveaus zijn binnen STW vertegenwoordigd.

Trainingen en wedstrijden

STW heeft eigen KNSB-gediplomeerde trainers die de trainingen verzorgen. Elk lid kan zijn/haar eigen keus maken uit het trainingsaanbod. In de zomer kunnen leden meedoen aan conditietrainingen in het bos, skeelertrainingen in Ede en fietstrainingen in de omgeving van Wageningen. In de wintermaanden wordt er geschaatst op de kunstijsbanen in Utrecht en Nijmegen. Leden kunnen meedoen aan langebaan- en marathonwedstrijden van het KNSB-gewest of wedstrijden die STW zelf organiseert, zoals het clubkampioenschap, toernooien in Heerenveen en jeugdwedstrijden in Nijmegen.

Overige activiteiten

Naast trainingen en wedstrijden organiseert STW activiteiten, zoals: fietsweekeinde in Limburg en omgeving, nieuwjaarsborrel, jeugd- en juniorenkamp, fietstrip in het buitenland, slijpavond en deelname aan de Veluweloop.

Meer weten?

Je bent van harte welkom op een van de trainingen om kennis te maken met STW. Voor informatie over het lidmaatschap (en online aanmelding) kun je terecht op de pagina “Lid worden?“. Voor meer informatie kun je ook een e-mail sturen aan de secretaris.