Mass start wedstrijden voor de jeugd (6 t/m 15 jr) ; inschrijving is open!

Voor de jeugd organiseren we elk jaar een drietal mass start wedstrijden om kennis te maken met dit onderdeel van de schaatssport. Schrijf je hier in! De wedstrijden zijn laagdrempelig en geschikt voor jeugdschaatsers van 6 tot 15 jaar.

 

Je hoeft geen licentie te hebben of lid te zijn van een schaatsvereniging. Heb je wel een KNSB licentie? Dan is het handig om een vinkje te zetten bij marathon op je KNSB licentiepagina. De snelste jeugdschaatsers per categorie kunnen zich namelijk kwalificeren voor het NK Jeugdmarathon in februari 2022 in Groningen!

 

Programma

De rijders starten iedere wedstrijd één of meerdere keren (afhankelijk van de nog beschikbare tijd). De tijden worden geklokt. De startgroepen worden tijdig opgeroepen en komen in de baan zodra deze beschikbaar is, cq, de laatste rijder van de voorgaande manche gepasseerd is.

 

Tijdens de eerste wedstrijd rijdt je in je eigen leeftijdscategorie. Zijn er weinig deelnemers, dan kunnen categorieën samen rijden. In het klassement splitsen we dit uiteraard weer op in de eigen categorie.

 

Na de finish van de winnaar rijden achterblijvers die op meer dan een ronde rijden door totdat ze de eerstvolgende keer de finishstreep passeren.

 

Praktische informatie

 

Inschrijven

Je kunt je inschrijven via het webformulier. De kosten voor deelname zijn € 3,- voor pupillen t/m C en € 5,- voor pupillen A/B en junioren per wedstrijd. Je betaalt vooraf vanaf 16.30 uur contant bij de funbaan in het Triavium.

 

Programma

Vanaf 16:30 uur: aanmelden, kom op tijd ivm uitgifte startnummers!

17:30 uur: aanvang wedstrijden

19:00 uur: einde wedstrijden

 

Categorieën

De wedstrijden worden gereden in 4 categorieën die hetzelfde zijn als voor de langebaan wedstrijden.

 

Let op!: bij de Mass start is het verplicht een helm op te hebben en (snijvaste) handschoenen. Heb je geen helm, probeer er dan één te lenen. Er is een beperkt aantal helmen te leen bij de organisatie.

 

Vrijwilligers gezocht

We zijn nog op zoek naar een aantal vrijwilligers voor het jureren. Voor vragen en aanmeldingen als vrijwilliger, kun je contact opnemen met Willem Stol (willem.stol@kpnmail.nl).

Dus ouders: de kans om dus op deze manier toch te kunnen kijken!