STW Clubkampioenschap – deel 2 Nijmegen

Op zaterdag 19 februari wordt de afsluitende dag van ons Clubkampioenschap in Triavium gehouden. De wedstrijd start om 17:30 uur en eindigt om circa 21:45 uur. De prijsuitreiking zal op een aparte STW avond op donderdag 3 maart plaatsvinden. Schrijf die datum vast in je agenda!

De clubkampioenschappen worden verreden in twee delen en in twee groepen. Een groep rijdt vier afstanden verdeeld over twee dagen (Utrecht en in Nijmegen). De tweede groep rijdt alleen in Nijmegen. De eerste dag is verreden op  30 januari in Utrecht. Op www.schaatsen.nl  zijn de tijden van het verreden Clubkampioenschap deel 1 te vinden.

We beginnen de clubkampioenschappen in Nijmegen met de jeugd. Zij rijden een 167 m (half rondje) en een 500 m (1,5 rondje). Dat gaat allemaal direct achter elkaar zodat de jeugd op tijd klaar is. Vervolgens start de wedstrijd voor de junioren/senioren en veteranen:

 • de mensen die in Utrecht aleen 500 + 1500 m gereden hebben rijden een 1000 m en een 3000 m. Samen met de uitslagen van Utrecht wordt over vier afstanden voor zowel dames als heren een eindklassement opgemaakt en zo weten we wie de clubkampioen is.
 • de overige rijders die niet in Utrecht hebben gereden, rijden een 500 m en een 1000 m. Over alle rijders (dus ook de 500 m in Utrecht wordt hierin meegenomen) wordt per categorie (jun/sen/vet) over twee afstanden een klassement opgemaakt (iedereen rijdt tenminste een 500 en 1000 m).
 • de jeugd rijdt een eigen klassement over 167 en 500 m.

Inschrijven

Inschrijven kan via deze link:  Schaatsen.nl inschrijvingen

Het inschrijven doe je met je relatienummer, ook als je geen licentie hebt.

 • Als je een licentie hebt, schrijf je daar mee in (blok KNSB licentiehouders)
 • Als je geen licentie hebt schrijf je je in met je relatienummer (blok Gratis wedstrijddaglicentie)
 • Mensen die in Utrecht gereden hebben hoeven zich NIET opnieuw aan te melden. Als je vervolgens in Nijmegen niet meedoet dien je je wel af te melden.

Kijk goed naar de categorie waarin je inschrijft.

De inschrijving sluit op vrijdag 18 februari 24:00 uur.

Starttijd en vervoer

De wedstrijd start op zaterdag 19 februari om 17:30 uur met de jeugd. De ouderen starten later. Zorg dat je ruim op tijd bent. Als het schema het toelaat is er om half zes eerst tijd om in te rijden voordat de wedstrijd begint. Er vindt geen coördinatie van vervoer naar de baan plaats. Probeer onderling wat te regelen voor wat betreft vervoer. Op de site van de inschrijving kun je zien wie er allemaal meedoen en kun je onderling afspraken over vervoer maken.

Corona

Coronatoegangsbewijs

 • Voor alle gasten van 18 jaar en ouder is een coronatoegangsbewijs verplicht.
 • Bij de ingang van Triavium wordt door medewerkers de QR-code gescand en gevraagd naar het legitimatiebewijs.
  • LET OP: géén legitimatiebewijs (paspoort, ID-kaart, rijbewijs) is géén toegang (hier is Triavum heel strikt in!)

Mondkapjes

 • Onze gasten van 13 jaar en ouder zijn verplicht om in Triavium een mondkapje te dragen.
 • Op de ijsbanen hoeft er geen mondkapje gedragen te worden.
 • Alle medewerkers van Triavium dragen mondkapjes.

Vragen????

Stuur een mailtje naar wedstrijdcie@stw-site.nl .