STW Kerst-mountainbiketocht

Voor alle STW-ers, ook ouders, echtgenoten, levensgezellen, huisgenoten en verzorgers! STW Kerst-mountainbiketocht op zaterdag 21 december 2019

Zaterdag 21 december 2019  is het weer zo ver, dan vind de jaarlijkse STW Kerst mountainbiketocht met als einddoel Leersum plaats. In Leersum zullen we onder het genot van wat lekkers gezellig bijpraten op camping het Leersumseveld bij de familie van Eem. Ook de STW-ers die zich niet fysiek willen of kunnen inspannen zijn hier van harte welkom!

 

De STW Kerst-mountainbike is geschikt voor alle niveaus. Er wordt gereden in verschillende groepen met jeugd, minder en meer gevorderde MTB-ers met verschillende afstanden. Er wordt gestart vanuit Wageningen en voor de Utrechtenaren van STW kan er worden gestart in Zeist.

Verzamelen in Wageningen 8:30 u, vertrek 8:45 u vanaf de Gen. Foulkesweg 86 (Hendrik van de Beek)

Verzamelen in Zeist  8:30 u Prof. Lorentzlaan 2D Zeist (Klaas van den Berg)

 

Heb je geen MTB of rijdt liever op de weg, dan kun je aansluiten bij een groep wegfietsers die vertrekt vanuit Wageningen

 

De mountainbikers vertrekken uit Wageningen als één groep richting de Defensieweg in Rhenen. Daar zal de groep worden opgesplitst naar niveau. Elke groep krijgt een eigen bos-kapitein. We rijden volgens het principe samen uit, samen thuis.

Vanaf Rhenen is het nog 17 km naar Leersum. Onderweg zijn er een aantal shortcuts te nemen voor als je de afstand wat te lang vindt of pech hebt gehad en dat geldt ook voor de terugtocht. De afstand Wageningen- Leersum bedraagt 20 km rechtstreeks over de weg.

 

Mountainbike vignet

Wie het hele stuk door het bos mee wil gaan moet vooraf nog wel een verplicht mountainbike vignet kopen i.v.m. de speciaal voor ons geprepareerde mountainbikeroutes. Met een vignet kun je het hele jaar van de MTB routes gebruik maken. Je kunt het MTB vignet o.a. bij Roel Peereboom in Wageningen kopen (ca. 5 Euro)

 

Pauze op camping het Leersumseveld

We houden om ca. 11:15 u pauze op camping het Leersumsveld bij de fanilie van Eem Heulweg 2, 3956 KR Leersum. Hier zullen we van appelgebak, koek, chocolademelk, limonade, thee & koffie gaan genieten.

De eigen bijdrage voor gebak, koffie/thee/limonade/chocolademelk is € 5.-  Als je een appeltaart of ander baksel meeneemt of laat bezorgen is de bijdrage 2 Euro. De STW jeugd hoeft niet te betalen.We hopen aan het evenement financieel nog wat over te houden en wat we overhouden wordt geïnvesteerd in zaken die de STW-jeugd ten goede komen.

Het zou leuk zijn als opnieuw zoveel mogelijk STW-ers deelnemen. Natuurlijk zijn ook dit jaar weer vrienden, ouders/verzorgers van de STW-ers welkom en willen we ook graag de jeugd laten aanhaken.

 

Rond 12.00 u zullen we de terugtocht weer aanvaarden.

Zorg in ieder geval dat je fiets geprepareerd is en dat je geld mee hebt. En dat je om 11.15 uur op de Heulweg 2 in Leersum bent (ook ouders, verzorgers, echtgenoten, levenspartners). Opgeven kan via Hendrik van de Beek (olrikbk@gmail.com), Jolle Landman (jolle.landman@gmail.com) en Klaas van den Berg (berg-klaasvanden@live.nl). Laat weten of je op de mountainbike of wegfiets komt en of  bos-/wegkapitein wilt zijn.

 

 

Tot de 21e december

 

STW accie namens de organisatoren

 

Klaas van den Berg/Hendrik van de Beek/Jolle Landman