Wielerevenement De Wageningse Muur

Op zaterdag 3 juni a.s. vindt voor de 36e keer De Wageningse Muur plaats. Zonder twijfel het mooiste wielerevenement van Nederland!
Deelnemen voor jong – Jumbo Dikke Banden Race
Voor basisschoolleerlingen in de leeftijd van 7 – 12 jaar is er een speciaal onderdeel: de Jumbo Dikke Banden Race. De jongste groep van 7 – 9 jaar rijdt een ronde van 2,2 kilometer en de oudere groep van 10 – 12 jaar twee rondes en dus 4,4 kilometer.
Het rondje is volledig verkeersvrij. Een fietshelm is verplicht (kan geleend worden van de organisatie). Je mag meedoen op een gewone fiets of een MTB. Dus een fiets met ‘dikke’ banden. Niet op een racefiets. Met Dikke Banden Races is ook Mathieu v.d. Poel begonnen aan zijn fietsloopbaan!

De eerste drie jongens en de eerste drie meiden per leeftijdscategorie winnen leuke prijzen en mogen ook een jaar lang meetrainen met de jeugd van Wielervereniging Ede.
De deelname is gratis. Aanmelden kan via de site van de Muur: www.wageningsemuur.nl en op de dag zelf bij de inschrijftafel op de Generaal Foulkesweg bij de ingang van de Dreijen.
Deelnemen voor Jong en Oud – Tijdrit voor recreatieve fietsers
Het altijd spectaculaire openingsonderdeel van de Wageningse Muur is speciaal gericht op STW’ers en andere niet-wedstrijdwielrenners (vrije inschrijving zonder licentie). Dit is de tijdrit over twee ronden en dus 4,4 kilometer, met twee keer de beklimming van de Muur. Traditioneel zijn er jaarlijks STW’ers die alles op alles zetten om een podiumplek te bemachtigen en zichzelf én STW op die manier op de kaart zetten.


De ronde is volledig verkeersvrij en dus veilig. Wel is een fietshelm verplicht.
Aanmelden kan via de site van de Muur: www.wageningsemuur.nl. Deelname is €10,–, maar dat bedrag krijg je dan als korting bij onderhoud door de Racefietsfluisteraar (Pieter ten Kortenaar) te Wageningen. Naast de eeuwige roem ook hier natuurlijk prijzen voor de eerste drie bij de heren en de dames.
Helpen voor Jong en Oud – opbouw parcours, inschrijftafel, verkeersregelaar of chauffeur
Zonder helpers kan De Wageningse Muur niet doorgaan. Er zijn al verschillende STW’ ers actief, maar we zoeken nog extra hulp. Dat kan o.a. bij:
• Opbouwen van het parcours
• Inschrijftafel waar alle rijders geregistreerd worden, hun rugnummers ontvangen, gewonnen premiegeld komen afhalen etc.
• Verkeersregelaars die in duo’s op ieder punt van de route staan waar een weg of fietspad bij het parcours komt om op te letten of mensen niet oversteken, want een hek en afzetlint blijkt niet voor iedereen voldoende. De verkeersregelaars kunnen ook programmaboekjes met informatie aan toeschouwers uitdelen en mensen wijzen hoe zij op hun bestemming kunnen komen zonder de route te kruisen. Doordat overal waarschuwingshekken en dranghekken rond het parcours staan hoef je niet op de weg verkeer te regelen en het daarvoor benodigde examen af te leggen.
• Chauffeurs die in een voorrij- en een volgwagen voor en achter het peloton rijden. De voorrijwagen is voor iedereen het sein dat het peloton op komst is. De volgwagen markeert dat het peloton gepasseerd is. In de volgauto zit een meerijdende EHBO’ er die indien nodig direct kan uitstappen en hulp bieden.
Als helper hoef je niet van begin (14 uur) tot het eind van het programma (21.30 uur) in functie te zijn. We maken shifts, dus ook enkele uurtjes hulp zijn al enorm waardevol. Iedereen die mee wil helpen om er een mooi en veilig sportief evenement van te maken kan contact leggen met Hubert Baakhuis, hjgbraak@gmail.com. Als helper sta je natuurlijk ook eerste rang om te genieten van de koers.
Kijk voor alle informatie op: www.wageningsemuur.nl en hopelijk zie we op 3 juni a.s. veel STW’ers óp de fiets en langs het parcours!