Eerste STW-tijdrit op het nieuwe parcours, Frans Peter Scheer zet de snelste tijd neer

Eind mei is de 1e STW-tijdrit op het nieuwe parcours verreden. Het gebruikelijke rondje dat we sinds begin jaren 90 van de vorige eeuw reden werd te risicovol om vol uit te racen. De route langs de Defensieweg en de Grindweg tussen Rhenen, Elst en Veenendaal werd steeds drukker door toename van verkeer van recreanten vanuit zijwegen die voorrang moesten worden verleend.

Het nieuwe parcours start vanaf de afslag van de Koningsweg bij hectometerpaaltje 0,3 richting kopje van Deelen en Hoenderloo (hectometerpaaltje 9,3) en bestrijkt de Hoenderloseweg en de Delenseweg. Het is een lang ononderbroken traject dat alleen bovenop het kopje van Deelen verkeer van rechts kent vanuit een parkeerplaats waar vanuit voorrang moet worden gegeven.

 

 

Verschil is wel dat het parcours alleen heuvelop gaat en weinig afdaalt om even de benen wat ontspanning te geven. De wind is daarbij een belangrijkere speler dan voorheen tijdens deze krachttest. Bij de 1e editie stond de wind schuin tegen waardoor het enige stuk dat omlaag liep vanwege deze tegenwind geen soelaas bracht. Het is dus ook wel even wennen voor de verschillende soorten renners.

 

Wat ook nieuw is, is dat je voorganger (die een minuut eerder start) in het vizier hebt. Aangezien op snelheid wordt gestart, de mindere snelle als eerste, kan dat een mooi externe motivatie zijn om naartoe te rijden en een goede tijd neer te zetten. Dat was bij deze tijdrit ook het geval. Zo kon de winnaar Frans Peter goed inlopen op Jan Heeres die voor hem koerste. Jan, die zijn 50ste tijdrit reed, liet zich echter niet zomaar verschalken en ging het gevecht aan. De spelregels die daarvoor bij een tijdrit gelden moeten misschien nog eens ‘opgefrist’ worden maar resulteerde in een goede eerste tijd van Frans Peter. En voor Jan waarschijnlijk ook, al was het helaas niet de geambieerde overwinning op zijn jubileumtijdrit.

Dirk de Hoog, onze kersverse secretaris die zich enthousiast voor het eerst aansloot bij de zaterdag fietstraining viel meteen met zijn neus in de boter en zette een mooie tijd neer.

De inrijtijd naar het parcours is een stuk langer en geeft ruim voldoende tijd voor de warming up. Kop over kop zijn we via Otterlo teruggereden. Al met al een goede en leerzame start van deze nieuwe opzet.

Op 10 september as is de 2e STW-tijdrit, komt allen!

 

Uitslagen:

Frans Peter Scheer. 15.20

Dirk de Hoog 16.17

Jan Heeres. 16.20

Harry Hansma 16.30

Harm Smit 16.46

Flip v Leeuwen 16.51

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.