Wielerevenement De Wageningse Muur

Op zaterdag 01 juni a.s. vindt voor de 37e keer De Wageningse Muur plaats. Zonder twijfel het mooiste wielerevenement van Nederland!

Deelnemen voor jong – Jumbo Dikke Banden Race

Voor basisschoolleerlingen in de leeftijd van 7 – 12 jaar is er een speciaal onderdeel: de Jumbo Dikke Banden Race. De jongste groep van 7 – 9 jaar rijdt een ronde van 2,2 kilometer en de oudere groep van 10 – 12 jaar twee rondes en dus 4,4 kilometer.

Het rondje is volledig verkeersvrij. Een fietshelm is verplicht (kan geleend worden van de organisatie). Je mag meedoen op een gewone fiets of een MTB. Dus een fiets met ‘dikke’ banden. Niet op een racefiets. Met Dikke Banden Races zijn ook Mathieu v.d. Poel en Annemiek van Vleuten begonnen aan hun fietsloopbaan!

De deelname is gratis. Aanmelden kan via de site van de Muur: www.wageningsemuur.nl en op de dag zelf bij de inschrijftafel op de Generaal Foulkesweg bij de ingang van de Dreijen.

Deelnemen voor Jong en Oud – Tijdrit voor recreatieve fietsers

Het altijd spectaculaire openingsonderdeel van de Wageningse Muur is speciaal gericht op STW’ers en andere niet-wedstrijdwielrenners (vrije inschrijving zonder licentie). Dit is de tijdrit over twee ronden en dus 4,4 kilometer, met twee keer de beklimming van de Muur. Traditioneel zijn er jaarlijks STW’ers die alles op alles zetten om een podiumplek te bemachtigen en zichzelf én STW op die manier op de kaart zetten.

De ronde is volledig verkeersvrij en dus veilig. Wel is een fietshelm verplicht.

Aanmelden kan via de site van de Muur: www.wageningsemuur.nl.

Helpen voor Jong en Oud – opbouw parcours, inschrijftafel, verkeersregelaar of chauffeur

Zonder helpers kan De Wageningse Muur niet doorgaan. Er zijn al verschillende STW’ ers actief, maar we zoeken nog extra hulp. Dat kan o.a. bij:

  1. Opbouwen van het parcours
  2. Inschrijftafel waar alle rijders geregistreerd worden, hun rugnummers ontvangen, gewonnen premiegeld komen afhalen etc.
  3. Verkeersregelaars die in duo’s op ieder punt van de route staan waar een weg of fietspad bij het parcours komt om op te letten of mensen niet oversteken, want een hek en afzetlint blijkt niet voor iedereen voldoende. De verkeersregelaars kunnen ook programmaboekjes met informatie aan toeschouwers uitdelen en mensen wijzen hoe zij op hun bestemming kunnen komen zonder de route te kruisen. Doordat overal waarschuwingshekken en dranghekken rond het parcours staan hoef je niet op de weg verkeer te regelen en het daarvoor benodigde examen af te leggen.
  4. Chauffeurs die in een voorrij- en een volgwagen voor en achter het peloton rijden. De voorrijwagen is voor iedereen het sein dat het peloton op komst is. De volgwagen markeert dat het peloton gepasseerd is. In de volgauto zit een meerijdende EHBO’ er die indien nodig direct kan uitstappen en hulp bieden.

Als helper hoef je niet van begin (14 uur) tot het eind van het programma (21.30 uur) in functie te zijn. We maken shifts, dus ook enkele uurtjes hulp zijn al enorm waardevol. Iedereen die mee wil helpen om er een mooi en veilig sportief evenement van te maken kan contact leggen met Hubert Baakhuishjgbraak@gmail.com. Als helper sta je natuurlijk ook eerste rang om te genieten van de koers.

Kijk voor alle informatie op: www.wageningsemuur.nl en hopelijk zie we op 01 juni a.s. veel STW’ers óp de fiets en langs het parcours!