Podiumplaatsen op Wintertriathlon Twente in Enschede

Met Froukje Boonstra heeft STW weer een kampioene binnen haar gelederen!

Van onze speciale verslaggever Jack Schoenmakers. Op zaterdag 19 maart kende dit kampioenschap na 2 Corona jaren een flinke deelname uit de STW geledingen. Froukje had in 2019 ook al meegedaan maar was toen vanwege de reglementen (geen triathlon licentie) niet met haar2e plek op het podium gekomen. Afgelopen winter heeft ze met oud-voorzitter Laurens Vogelezang een flinke basis gelegd, met lopen in de Rhenense omgeving, schaatsen in Nijmegen en fietsen door de bagger. Daarnaast werd thuis de wisseltechniek doorgenomen en daarmee was de voorbereiding compleet.

Het lopen ging erg lekker en ze kwam dan ook als 2e dame het wisselvak in. Bij het fietsen ging ze naar plek 1 en stond die daarna ook bij het schaatsen niet meer af. Niet alleen in haar eigen categorie, maar overall 1e!

Bij de heren was de deelname van Rik Houwers het beste. Hij finishte 3e overall met een prima schaats resultaat (snelste van alle deelnemers).

Wat mij betreft was zijn deelname gekoppeld aan een speciale herinnering aan de NK versie van Assen in 2007 (!). Rik reed toen bij de sprintversie ook al voor het podium, maar zonder transponder. Waardoor hij dus niet geklasseerd werd. Zus Margot werd wel eerste in haar leeftijdscategorie en versloeg nota bene Anna van der Breggen. Ondergetekende kwam net buiten de top 10 bij de H50 terecht doordat bij het aantrekken van de schaatsen de kramp er al in schoot.

 

 

 

 

 

De 2022 deelname bij de heren was dik bezet met 4 STW-ers. Na het lopen waren ze binnen 11 seconden van elkaar binnen. Jan Tichelaar (van de Noord West Veluwe afdeling en marathonschaatser in Utrecht) eindigde als 20e overall en 6e bij de H50. Hij was het beste in de eerste wissel, maar Sander Schot (10e bij de H40) fietste sneller. Sanders’ fietsen-naar-schaatsen wissel was niet best. Dat deden Laurens (11e bij de H50) en Norbert Jeronimus (14e bij de H50) iets beter, maar schaatsend moesten ze het alle 3 afleggen tegen Sander. Norbert kwam ook behoorlijk in de kramp-problemen en verloor daar dus 10 minuten op de anderen.

 

 

 

 

 

 

Verder nog prima resultaten van Linda Klein die in een sterk dames estafette team met Janneke Elzinga en Imme Lammertink (gekend uit het Nijmeegse circuit) de overwinning binnensleepte en Tom Benerink die met zijn heren estafette team 3e werd.

Lees hier verder en bekijk de uitslagen; ook andere STW-ers deden het goed!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.