“It giet oan”: De nieuwe geulbrug

Eindelijk is het zo ver. De bouw van de verhoogde brug over de nevengeul gaat beginnen. Op maandag 5 januari 2015 zal de eerste paal van de verhoogde brug in de grond geslagen worden. De huidige brug over de Nevengeul is dan geen brug te ver meer. Voorzitter Jan W. van Schaik slaakt een zucht van verlichting dat na alle hobbels die genomen moesten worden, het nu dan eindelijk  zo ver is.

Met de nieuwe brug komt een lang gekoesterde wens van de Natuurijscommissie Nevengeul in vervulling. Weg met de bestaande ophaalbruggen die een waar opstakel vormden voor de ijskwaliteit en de doorgang voor de schaatsers. De nieuwe verhoogde brug – 2 mtr. hoog en 14 mtr. breed –  verhoogt de veiligheid van de schaatsers. Opstoppingen worden voorkomen zodat de schaatsers hun snelheid kunnen behouden.

Een ander voordeel is dat met deze brug de wandelaars hun weg kunnen vervolgen. Iets dat voorheen door de open ophaalbruggen niet mogelijk was. Door de bouw van de brug, die ca. 1,5 week zal duren, is de brug tijdelijk niet begaanbaar. De Natuurijscommissie vraagt begrip voor dit oponthoud. Als er straks geschaatst kan worden, dan zullen de wandelaars boven op de brug een fantastisch uitzicht hebben op een nostalgisch winters tafereel.

Voorzitter Jan W. van Schaik bedankt alle medewerkers en sponsoren die hebben meegewerkt aan de realisering van deze verhoogde brug.