SAM School Olympiade

Een jaarlijks terugkerende sportdag voor alle basisscholen van Wageningen gaf STW de kans om zich te presenteren aan de Wageningse jeugd. Kennismaken met een sport die je graag zou willen beoefenen of ervaren. Ruim 900 leerlingen uit groep zes tot en met acht van 13 basisscholen kregen op Sportpark De Bongerd een dag met sport, plezier en cultuur namens 34 organisaties aangeboden.

De openingsceremonie donderdag 7 september 2023

De dag werd geopend door wethouder Marije Eleveld en samen met leerlingen werd de Olympische vlam ontstoken waarna de kinderen vier clinics mochten volgen. Gelukkig waren zij vooraf al ingedeeld met minimaal 1 clinic naar hun voorkeur.

STW verzorgde vier clinics van 45 minuten onder leiding van trainer Henk Offringa met als assistent-trainer Elaine Bosman, nieuw lid van STW en fervent skeeleraar uit Rhenen. Zij werden geassisteerd door twee studenten Rosaline en Gerlinde van het Dulon College uit Ede, beide eerste jaars studenten Sport&Bewegen. Dankzij beter materiaal, de nieuwe skates en beschermers van STW liep alles beter dan voorgaande keren.

Het was een prachtige dag en de organisatie verliep uitstekend. Dit jaar hoefden wij niet de aanhangwagen van de KNSB te lenen. Wel zes setjes met grotere maten en die heeft Martine Margadant werkzaam bij de KNSB voor ons meegenomen en geretourneerd. Lindy Messchendorp heeft de nieuwe STW-skeelers in haar beheer en daar waren wij zeer content over. En ook over Lindy’s hulp om alles georganiseerd te krijgen, zoals het stickeren van de attributen en deze in handzame kratten te doen.  Tip is nog wel om enkele grotere maten aan de voorraad toe te voegen zodat wij dit zonder hulp van de KNSB kunnen realiseren. Een van de kinderen had maat 43 en daar waren wij niet op voorbereid. Voor het uiterlijk vertoon zorgde Ronald Zom met banners en platen.

Na 45 minuten bezig geweest te zijn met diepzitten, de eitjes beweging, onder de stok door, over de stok springen, de pizza oefening, de schaatsstop en de favoriete slang was iedereen met deze hitte aardig uitgeblust.

De slang                                      Elaine Bosman in actie                                Diepzitten

Na afloop werd er nog een groepsfoto gemaakt en kregen alle kinderen een Skate-diploma, folder van STW met inlegvel over de zomertrainingen. Kortom STW was nadrukkelijk aanwezig, een goede PR.

Nu maar hopen dat de kinderen STW in het vizier houden en mee gaan doen met de proeflessen en lid worden.

SAM School Olympiade 2023 was geslaagd

Rudolf Barkhuijsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.