Schaatsen in Utrecht coronaproof van start: de groeten van U14

Door onze correspondent Floor van der Wilt. Na een “normaal” begin van de eerste week schaatsen vanaf 10 oktober, volgde direct al een verzwaard regime. Op de buitenbaan zijn na 14 oktober nog maximaal 125 schaatsers toegestaan. Deelname kan  via inschrijving. Op de gebruikelijk  BVU-trainingsuren kan maar de helft van de abonnementhouders terecht, maar je kunt ook inschrijven op wedstrijd- en recreatie uren. Daar was natuurlijk geen systeem voor, maar de creatievelingen  bij de BVU hebben het wedstrijd inschrijfsysteem van de KNSB ingericht om je aan te melden voor trainingen. Door je aan te melden met je relatienummer voor een 100 m wedstrijd, kun je 75 minuten trainen. Het aantal trainingsabonnementen bepaalt hoe vaak per week je mag inschrijven.

In je schaatskleding naar de baan, inlopen op het parkeerterrein of een rondje op het industrieterrein. Naar binnen met een mondkapje, netjes de uitgepijlde route volgen door de gang. Onderweg kom je overal ontsmettingszuilen tegen. De kleedkamers zijn gesloten, je kunt je kostbaarheden nog in een locker stoppen en dan moet je via de nieuwe trappen (overcompleet uit de evenementen business), naar het middenterrein om je schaatsen onder te binden. Daar is een tent neergezet zodat je ook bij regen nog droog  kunt zitten. Op de bankjes zijn stickers geplakt, op ieder uiteinde (1,5m) mag iemand zitten om de schaatsen aan te doen.

De trainer mag niet meer met groepjes verzamelen op het ijs. Het programma moet vooraf doorgesproken worden op het middenterrein. De trainer kan eventueel ook daar vandaan de pupillen volgen. De programma’s van Oane krijgen we op de app. Vragen reacties en filmpjes kun je daar ook aan de trainer kwijt.

 

Omdat we vanaf het middenterrein opstappen is nu ook het schaatsverkeer op de baan op de BVU-uren anders geregeld. In- en uitrijden rechtop op de binnenste (inrij-)baan. Verder rijden we langzaam in de binnenbaan, snel aan de buitenkant. Passeren dus altijd buitenom. Een systeem dat ook op andere banen wel gebruikelijk is. Maar let op: als je inschrijft op een recreatieuur, dan is het nog als vanouds binnendoor inhalen en hogerop roepen!

Na de training snel je schaatsen uit en weer over de andere brug bij het Trefpunt het middenterrein verlaten, en zonder douchen naar huis.

 

Lees meer over de Corona maatregelen en Protocollen op de speciale pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.