Nieuws

Begin Schaatsseizoen 2018-2019

START IJstrainingen

 

Vanaf maandag 1 oktober, gaat het schaatsseizoen weer beginnen zowel in Nijmegen als in Utrecht.

 

Actuele info voor Utrecht is te vinden op de site van de baancommissie: http://www.bcutrecht.nl/ .

Op zondag 30 september begint het marathonseizoen alweer met een trainingsmarathon. Zoals gewoonlijk tellen de eerste twee wedstrijden nog niet mee voor de competitie. Het zijn trainingsmarathons, bedoeld om te controleren of iedereen in de juiste categorie is gestart. De eerste wedstrijden zijn voor de categorieën C4-C3-C2-C1 en starten om 19.15 uur. Je kunt je via de BCU-site inschrijven. Langebaan wedstrijden beginnen vanaf 13 oktober (ook in te schrijven via de site).

Wedstrijden in Utrecht zijn alleen toegankelijk voor leden die aangegeven hebben dat ze een licentie aangingen schaffen. Voor die leden heb ik n.l. een wedstrijdtrainingsabonnement besteld, dat is wat duurder dan een gewoon trainingsabonnement omdat er een bedrag voor de huur van wedstrijdijs in op is genomen. Als je geen wedstrijdtrainingsabonnement in Utrecht hebt kan ik nog een wedstrijdkaart voor je bestellen à €74,-, dan mag je ook aan de Utrechtse marathon en langebaan wedstrijden meedoen.

De sluiting van de baan in Utrecht voor trainingen is op zondag 17 maart 2019.

 

Voordat de trainingen in Nijmegen beginnen is de ringbaan van 15 tot 30 september, al open voor  hardrijders (selecties en iedereen die zich snel genoeg vindt). Zie: http://www.triavium.nl/schaatsen/trainen+in+september

 

Soms  zijn er bijzondere activiteiten op de trainingsuren, b.v. rondentochten op N51. Op de site van NSV kun je een kalender  vinden van de trainingen: Kalender trainingen NSV. Daar kun je controleren of de trainingen doorgaan. De laatste training in Nijmegen is op 21 maart 2019.

 

Wedstrijdinfo verschijnt op de site van Baanvereniging de Gelderse poort http://www.bgpnijmegen.nl

 

 

Pasjes Utrecht

De plastic pasjes die jullie vorig jaar al gebruikt hebben, kun je ook dit jaar weer gebruiken. Ze zullen geactiveerd worden voor je aangevraagde trainingsuren.

Aan de leden die nog geen pas hebben, omdat ze vorig jaar niet in Utrecht schaatsten, zal ik hun pas opsturen of op de training overhandigen.

 

Omruilingen en duplicaten

U kunt als dat nodig is verzoeken een abonnement op een trainingsuur om te ruilen voor een ander uur, mits er nog plaats is op dat andere uur. En bij verlies kunt U ook een duplicaat aanvragen via ledenadministratie@stw-site.nl.

 

Restitutie

Restitutie wordt in principe niet toegekend behalve wanneer er sprake is van ernstige gezondheidsproblemen waardoor men niet in staat is om te schaatsen.

 

Pasjes Nijmegen

Bij Triavium wil men weer gaan werken met het oude pasjes systeem. De Nijmeegse pasjes kunnen dus na activering weer opnieuw gebruikt worden op je trainingsuur. Als je nog geen pasje hebt kun je dat voorafgaand aan je eerste training laten maken bij de kassa van Triavium. De pasjes worden door STW besteld en je hoeft er dus niets meer voor te betalen aan de kassa. De pasjes worden door Triavium voorbereid en de schaatsers/trainers kunnen ze dan op hun eerste training aan de kassa ophalen (daar wordt dan ook meteen een foto gemaakt). Let op: op tijd aanwezig zijn want dit kan even tijd kosten de eerste weken!

 

Er is een draaihek bij de ingang, waar je met je pasje op afgesproken trainingstijden naar binnen kan. We willen jullie vriendelijk doch dringend verzoeken de linker ingang te gebruiken. Ook dit jaar geldt weer: zonder pasje geen toegang! Iedereen moet van tevoren aangemeld zijn om toegang te krijgen tot de ijsbaan.

Begeleiders mogen alleen naar binnen indien zij zich tegelijkertijd met hun kind of met hun groep bij de kassa melden. Het heeft dus niet zoveel zin meer om de kinderen vast weg te sturen om in de tussentijd rustig de auto te gaan parkeren.

Als je je pas kwijt bent kun je bij de kassa een nieuwe aanvragen. Bij verstrekken van een nieuwe pas geldt een oplopend tarief tot een maximum van €7,50 per keer. 1 x verlies, nieuwe pas kost € 2.50; 2 x verlies pas kost € 5,- en bij 3 x of vaker verlies zijn de kosten voor een nieuwe pas €7,50.