Sponsor een plankje voor de Geulbrug

Adopteer een plank en help mee aan de verhoogde brug over de nevengeul in Wageningen. Voor meer informatie over hoe de brug eruit gaat zien en hoe je kunt helpen zie: www.geulbrug.nl

Wie vragen heeft of meer wil weten kan mailen naar info@geulbrug.nl . Ook als je goede ideeën hebt, op een andere manier wilt bijdragen of anders wilt sponsoren kun je via dit emailadres contact opnemen.

Achtergrond

Zoals jullie waarschijnlijk al bekend is, wil STW helpen om een verhoogde brug in de uiterwaarden te realiseren. Waarom moet die brug er komen?

Wanneer het vriest en er geschaatst kan worden op de nevengeul, vormt de brug een belemmering. De brug moet voor het vriezen worden opgehaald – een onhandig karwei – en de doorgangen zijn te smal. Daardoor vriest het bij de brug niet goed dicht. Bovendien geven de smalle doorgangen gevaarlijke situaties met passerende schaatsers. Ook kunnen voetgangers dan geen gebruik maken van de brug. Daarom is er een plan bedacht voor een aangepaste brug. Een vaste brug die hoger is waardoor er eerder ijs ligt – zodat de nevengeul in zijn geheel beschaatsbaar wordt.

Een brug waar tegelijk schaatsers onderdoor en voetgangers overheen kunnen. Zodat we nog beter kunnen genieten van onze prachtige uiterwaarden. Een brug voor alle Wageningens. Help deze brug te realiseren!