STW Skate4daagse 2024

Van onze speciale verslaggever Jantiene Baartman.

Het is een beetje haasten, maar net te doen: 19u zijn we bij de ingang van agro-business park. Bakfiets vol met kinderen, skeelers, helm, bescherming en wat drinken. Opa en oma, die toch altijd op dinsdag oppassen, komen ook nog even kijken. En ja hoor, er zijn meerdere klasgenootjes! Leuk, we hadden ons best gedaan met de posters op school.

Als iedereen zijn skeelers aan heeft, begint de clinic. Meester Henk checkt of iedereen z’n skeelers goed zitten, helm goed vast? Even in de handen klappen – dat klinkt goed met de handbeschermers. Dan maar eens een rondje om de rotonde. Ideale plek – rustig, best ok asfalt en een mooi rondje. Meteen is wat niveauverschil duidelijk – sommige kinderen staan voor het eerst op de skeelers en anderen ‘zitten erop’ (doen dus mee met de wekelijkse training in Ede op vrijdagavond). Er worden allerlei spelletjes gedaan. Om 20u komt ook het groepje volwassenen terug, zij hebben een toertje gemaakt in het binnenveld. De kinderen zijn moe maar voldaan – morgen weer!

We hebben alle dagen geluk met het weer – het regende maandag de hele dag en de andere dagen ook best veel buien, maar s avonds droog. Wel koud – voor de kinderen geen probleem, voor de volwassenen die zelf gaan rijden ook niet, maar voor de ouders die kijken en wachten (inclusief mezelf – oke, had ik maar mee moeten gaan met het tochtje!) is het bikkelen! De derde avond – het blijft best een uitdaging elke avond op tijd gegeten te hebben – ga ik zelf mee op tocht. Prachtig! We doen het rustig aan, maar rijden een prachtige route van ong 14 km langs de grift en weer terug.

Dan breekt de laatste avond alweer aan – op naar Ede. De baan is redelijk droog gelukkig. De kinderen mogen ook de ‘grote’ rondjes doen. Er wordt een echte stempelpost in gericht – elke ronde een mooie STW stempel op je kaart en door! En dan als laatste, waar je het allemaal voor doet – de medaille-uitreiking! 😊 Welverdiend – en een weekend om weer een beetje bij te komen van 4 avonden lekker skaten maar ook wel een beetje laat in bed! Volgend jaar weer!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.