Nieuwe Skate4daagse routes – doe je mee aan een lange of korte tocht?

In de week van 11 – 14 juni doet STW weer mee aan de skate4daagse. Op 11, 12 en 13 juni vertrekken we vanaf het Agro business park voor een tochtje door het Binnenveld. (Meer info over de Skate4daagse)

Nieuw is dat er nu, naast een aantal korte routes, ook langere routes zijn voorbereid dankzij Elaine, enthousiast skeelerend lid van STW. De routes variëren van ca 9 tot 42 km.

De routes zijn voor iedereen (op navigatie) beschikbaar. Dus ben je een skate liefhebber, kom dan naar het Agro business park (ingang Nijenoordallee) om een van de routes (individueel of samen) te skeeleren.

Vertrektijd: 19.00 uur

 

Let op: veilig skeeleren op de openbare weg rondom Wageningen blijft belangrijk

De skeelerroutes in de omgeving van Wageningen gaan ook over wegen waarbij je het wegdek deelt met andere weggebruikers, waaronder auto’s en motorfietsen.

Het dragen van goede bescherming is daarom extra belangrijk, want andere weggebruikers kunnen onvoorspelbaar zijn en daardoor een valpartij veroorzaken. Zorg daarom dat je goede beschermers voor polsen, ellebogen en knieën gebruikt.

Zorg ook dat je het remmen met skeelers onder de knie hebt en demp je snelheid bij kruisingen en splitsingen.

Ook bij afdalingen (die je in de omgeving van Wageningen op diverse plekken kunt tegenkomen) is het belangrijk om op tijd te remmen, zodat je de snelheid onder controle hebt.

 

Als laatste, vergeet niet wat geld mee te nemen als je kiest voor een route via de pont (anders wordt het een slordige 8 km omrijden 😉).

 

We wensen alle deelnemers een sportieve en gezellige skate4daagse!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.