Corona-krijgt-STW-niet-klein-fietsweekeinde 2021

In 2020 konden we het fietsweekeinde verzetten van het voorjaar na de nazomer. In de overtuiging dat het voorjaar 2021 weer okay zou zijn, reseveerden we voor 2021 weer in mei. Helaas, Corona bleek taai. Maar STW laat zich niet zomaar stil leggen. De verhuurder bood aan het weekeinde te verlengen zodat er in twee kleinere groepen toch mooie fietstochten gemaakt konden worden.

Bauke Abma met twee vrienden en Jose, Rikje en Harm namen eerst hun intrek op de twee etages. Op een camping in de buurt sloten Jack en Bernard aan en op zaterdag volgden Johan en Liesbeth, Harry Booltink, Froukje, Helma, Willeke en Jolle als nieuwe overnachters. Ook Hendrik en Klaas met nog een gastrijder kwamen voor een losse dag erbij.

Zo bleven we netjes binnen de beperking van 1 gezin met maximaal 2 gasten per deelaccomodatie terwijl een grotere groep dan onder normale omstandigheden fietsplezier beleefde. Dat lukte des te meer door het schitterende lenteweer na volgens mij vier heel regenachtige weken daarvoor.

Dus ’s ochtends goed smeren en op pad: heuvelop, heuvelaf over de klimmetjes waar de profs dit jaar niet overheen mochten met de Amstel Gold Race. Richting Eperheide eens iets nieuws proberen. Hmm, na de golfbaan werd het offroad. Wandelaars verzekerden ons dat er weer asfalt was verderop. Dapper door en na een lusje België waar we Bauke en zijn maten tegenkwamen op naar koffie met lekkers. Helaas, alle Limburgers wilden dit mooie lenteweekeinde op het terras lunchen. Vol! De coffee-en-meer-to-go was nog in bedrijf en bood uitkomst. Dit werd allemaal verteerd op wat beklimmingen richting huis waarna iedereen op het terras in de zon bij kon tanken met salades en drankjes. De daggasten en team 1 gingen na de douche huiswaarts en team 2 nam zijn intrek en brouwde nog een maaltijd met energie voor dag 2.

Dag 2 leverde zelfs wat meer kilometers en hoogtemeters op, maar niet iedereen maakte die allemaal mee. Deels uit vrije wil omdat de tank een beetje leeg raakte en dan is er altijd een weggetje kort naar huis. Deels ook door aanhoudende lekke banden aan het voorwiel bij een deelnemer. We zullen geen namen noemen, maar een reddingsteam was bereid deze uitvaller op de pikken op de Eperbaan. Later bleken de gestoken wielen net iets minder hoog dan het setje ervoor en dus remden de blokjes op de band en niet op de velgrand. Een wondertje dat de lekke banden niet in de echte afdalingen ontstonden en dus uiteindelijk allemaal veilig en voldaan weer terug thuis. Zo beleefden we ondanks de omstandigheden een voortreffelijk fietsweekeinde 2021.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.