Nieuws

Geslaagd STW fietsweekend in Zuid-Limburg september 2020

In tegenstelling tot voorgaande edities vond dit jaar het STW fietsweekend in het najaar plaats. Onveranderd was de locatie: van vrijdag 24 september tot zondag 26 september waren we welkom in de groepsaccommodatie “De Bonte Koe” te Voerendaal.
Jolle Landman van de Accie had alles weer tot in de puntjes geregeld en verzorgd. De enige zorg voor de overige 10 deelnemers was het vervoer naar het Zuiden en het weer. Het eerste viel helemaal op zijn plek zodat bijna iedereen al op vrijdag in de loop van de dag aanwezig was om alvast een rondje te fietsen. Het tweede viel minder te controleren en zo kwam het dat we op vrijdagmiddag werden getrakteerd op prachtige wolkenluchten maar dat verschillende (hagel)buien en natte voeten ons niet bespaard bleven gedurende de rit van 55 km door het prachtige heuvelland. Een warme douche en de heerlijke soepen van Jolle die op het menu stonden en een hoop gezelligheid maakten alles weer goed. De volgende dag troffen we het beter: we hielden het de hele route van ruim 88 km droog. Uitgezonderd het moment van pauze bij ’t Hijgend Hert. Daar zaten we in plaids gewikkeld bij de vuurkorf en onder de warmtelampen buiten aan de koffie, warme choco en vlaai. Jolle zorgde voor een gevarieerde route: rustig over de heuvelrug afgewisseld met plotseling opdoemende steile klimmen met prachtige namen zoals Kruisberg, Gulpenerberg, Eyserbosweg en Koning van Spanje waar de benen van gingen branden. Er werd steeds op elkaar gewacht wat natuurlijk bijdraagt aan de goede sfeer binnen de groep. Deze avond wederom een heerlijke maaltijd. Ook de zondag kwamen we geheel droog door met zelfs hier en daar een zonnetje. Niet alleen fysiek maar ook mentaal werden we zwaar op de proef gesteld: boven op het Drielandenpunt in Vaals aangekomen na ruim 40 km bleek de verwachte koffiestop te worden uitgesteld en reden we “even” door naar Epen. Zo’n 16 km berg af op en af later werden we beloond met de fantastisch Sint Remigius vlaai en andere smaken bij Herberg De Smidse. Het mooiste moest toen nog komen: een laatste lusje van ongeveer 30 km (bleek later bijna 40 km) naar huis met klimmen over de Cauberg en als toetje de Keutenberg. De ervaring leert nu dat je bij het zien van het bord 22 % maar beter hard kunt gaan fietsen zodat je het steilste stukje maar snel hebt gehad.
Al met al een mooi weekend. Jolle hartelijk bedankt voor de organisatie! Het goede nieuws is dat Jolle al aan het plannen is voor het Zuid-Limburg weekend in mei 2021.

José Koumans-van Diepen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *