Nieuws

Terugblik op het STW zomertrainingsseizoen: De Brede Ruggen

 

Door onze gastredacteur Robert Kamper

 

De Brede Ruggen zijn een constante factor op de woensdagavond met en trouwe harde kern waarvan sommigen zich al meer dan 15 jaar steevast verzamelen bij de benzinepomp tegenover de Roghorst. Gelukkig sluiten zich ieder jaar weer nieuwe mensen aan, maar we kunnen nog een paar dames gebruiken.

Vanwege de coronaperikelen zijn we dit jaar pas op 3 juni van start gegaan met een rondje Lunteren Ederveen. De meesten van ons durfden het aan, maar een beslissing het risico niet te nemen werd natuurlijk geaccepteerd.

De eerste paar keer werd de groep in tweeën gesplitst, omdat de groepsgrootte van overheidswege beperkt moest blijven. Leuke puzzels moesten worden opgelost. Van hoe houd je voldoende afstand tussen de groepen en wat is de route als groep 1 uit zicht verdwijnt. De wegkapitein van dienst bepaalt namelijk de route van de avond, dus ieder woensdag een andere route.

Het concept blijkt nog steeds te werken. Constante kruissnelheid (rond de 30 km/uur), geen demarrages en samen uit samen thuis, ieder week een andere route en opbouw in afstand gedurende het seizoen. Dat betekent niet dat we geen avonturiers hebben (vaak met ‘Jan’ in de naam), die ervan houden een poosje voor het peloton uit te rijden. ‘Sturm und drang’  beperkt zich niet tot de jeugd. De wegkapitein laat ze gewoon gaan.

 

Opvallend weinig regen en pechgevallen dit jaar.

Gezien het bovenstaande is het waarschijnlijk dat de Brede Ruggen zich volgend jaar weer zullen manifesteren. Heb je zin? Sluit je aan.

 

Heb je ook nog een mooie terugblik op het STW zomertrainingsseizoen? Mail je artikel met foto’s naar internetcie@stw-site.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *