Hulde aan Coen

 

Ter ere van zijn aantreden als voorzitter van de Technische Commissie van STW in 2020 en alle bijdragen die Coen tijdens zijn lidmaatschap (veelal achter de schermen) al heeft geleverd  aan STW, is er tijdens de afgelopen ALV hulde gebracht aan Coen Beaujon.

Coen is al sinds 1 september 1985 lid van onze schaatstrainingsgroep. Hij schaatst zijn hele leven al en is bij de Amersfoortse IJsvereniging begonnen. Daar zette hij ook zijn eerste schreden op het trainerspad en is hij als JeugdSchaatsLeider (JLS trainersopleiding) geschoold. Ook heeft hij de Trainer A cursus (de huidige ST3) gedaan. Zijn trainerstalenten heeft hij binnen STW verder kunnen ontplooien en menig STW-er heeft daar grote profijt van gehad.

Coen is een heel rustige en altijd vriendelijke en geduldige trainer. Met persoonlijke aandacht probeert hij een ieder in te wijden in de technische aspecten van het schaatsen. STW-ers gaan graag naar zijn training en ervaren zijn trainingen als heel toegankelijk en inspirerend. Het feit dat Coen docent is die volgens de Montessori-methode les geeft zal daar zeker een grote rol in spelen.

Binnen STW verzorgt Coen ook bostrainingen, eerst bij de volwassenen, die hij regelmatig met de ogen dicht op 1 been in schaatshouding liet staan om de balans ook echt te doorvoelen. Momenteel traint hij meer de jeugdgroep op donderdag die hij op allerlei manieren uitdaagt en daarmee de eerste beginselen van het schaatsen speels eigen laat maken.

Als betrouwbare, betrokken en positief sturende kracht binnen STW is Coen veel op de achtergrond actief. Zo is hij mede-oprichter en regelmatig wegkapitein van de Brede Ruggen, de STW fietsgroep die in het zomerseizoen elke woensdagavond weer een andere route kiezen om hun trainingsrondje te maken. Sociaal en veilig rijden staat daarbij hoog in het vaandel. Verder is hij momenteel ook lid van de redactie van de glossy De Ijskrabbels die 2 keer per jaar wordt uitgebracht.

Zelf was hij een beetje beduusd van de hulde die hem werd gebracht, dat tekent hem ook als persoon. Er was alle reden om deze zeer gewaardeerde STW-er eens in het zonnetje te zetten, de mensen maken de vereniging en houden haar vitaal. Veel dank daarvoor Coen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.