STW-tijdrit mooie markering van bijna einde racefietstrainingsseizoen

Afgelopen zaterdag verzamelde zich een verrassende groep STW-ers voor de 2e STW fietstijdrit van het zomerseizoen. In een soort van feestelijke, zomerse en reünie-achtige sfeer fietsten we via een drukke dijk door het Binnenveld richting Rhenen. Sommige STW-ers waren er eenmalig of spontaan aan komen waaien met nog goede voornemens voor het schaatsseizoen, anderen hadden zich gedegen op deze conditietest voorbereid. Middels enkele steigerungen tussen de weilanden door werden de spieren opgewarmd en op spanning gebracht.

Op het vertrouwde verzamelpunt in het bos bij Rhenen werd de startlijst bepaald. In het daarop volgende proefrondje voor de echte test bleek al dat het mooie nazomerweer heel wat fietsers, wandelaars en helaas ook veel autoverkeer in beweging had gebracht.

Bij de start daarna was het zowel gezellig als toch ook wel gespannen gezichten met naderhand de opluchting en verhalen. Onderweg liepen sommige tijdrijders helaas de nodige vertragingen door andere weggebruikers waardoor menigeen weer even in de remmen moest of zelfs in de grindlaag naast die mooi geasfalteerde weg terecht kwam. De wind of de verkeersdrempels waren dit keer niet de grootste spelbrekers. Het resultaat varieerde uiteindelijk dus van fiks snellere tijden t.o.v. de 1e tijdrit en pr’s naast het gevoel dat er nog wel veel meer in had gezeten.

Robert Braam was de snelste. Hij had het tijdritrecord wel scherper kunnen stellen, gaf hij aan, als hij ongestoord het parcours had kunnen afwerken. Desondanks wel een soort van pr neergezet op het gebied van het gemiddelde vermogen dat hij had kunnen trappen, dat was maar liefst 392 watt gemiddeld.

Al met al een goed actief STW-middagje waarbij al reikhalzend naar het ijs wordt uitgekeken, de goede basis is gelegd!

Uitslagen

Feite 19.20
Jan Cees R. 21.26
Laurence V. 18.33
Martine M. 18.36
Robbert Kamphuis 18.25
José 19.20
Jacques S. 17.09
Jan Heeres 16.58
Harm S. 16.20
Herman Vermeer 15.35
Sander S. 15.35
Jolle L. 16.18
Robert B. 13.36

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.