In memoriam Jan Six Dijkstra

Op woensdag 18 augustus jl. is geheel onverwacht onze trouwe STW-lid Jan Six Dijkstra overleden. Hij is 70 jaar geworden. De rouwbrief die wij begin deze week ontvingen vind je hier.

Jan deed in zijn jonge jaren op hoog niveau aan wielrennen maar schaatsen was zijn grootste passie.
In 1985 en 1986 reed hij de Elfstedentocht. Daarop besloot hij, 35 jaar oud, lid te worden van STW. Hij hield van het baanschaatsen om de snelheid en deed ook mee aan clubkampioenschappen.

Prijsuitreiking tijdens de CK2006. Om 0.00 uur ’s nachts genomen . Links Jan Koerselman, in het midden Jan Six Dijkstra en rechts Robert Kamper.

 

Tot zijn grote geluk kon hij in 1997 voor de derde maal de Elfstedentocht uitschaatsen. Natuurijs vond hij prachtig: daar kon hij genieten. Hij was graag in de natuur, ook in het bos. Die liefde was hem met de paplepel ingegoten want zijn vader was boswachter. Naast het schaatsen bleef hij ook fietsen. Hij deed bijna al zijn transporten op de fiets. Later werd hij fietsmaatje bij Oranje Nassau Oord en ging op de duofiets met demente bejaarden lange fietstochten maken. Hij hielp bij Oranje Nassau Oord ook bij het rolstoeltransport om mensen naar de kerk te brengen. Jan stond binnen en buiten STW bekend als een open, enthousiast en sociaal persoon.
Reizen deed hij graag. Hij heeft vele landen bezocht. Het avontuur ging hij daarbij niet uit de weg. Zo had hij recent een auto laten ombouwen tot camper om daarmee weer op reis te gaan.
Tegelijkertijd bleef hij zich voorbereiden op een eventuele volgende Elfstedentocht. Mede hiervoor reed hij enige tijd op Salomon schaatsen waarmee hij ook op de ijsbaan goed uit de voeten kon.  Afgelopen jaar koos hij echter toch weer voor noren op de ijsbaan in Utrecht waar hij met een vaste club op het U1 uur schaatste. Aan verhalen -in de auto op weg naar de ijsbaan- had Jan geen gebrek.
We zullen Jan en zijn verhalen missen. Mooie herinneringen blijven en daar zijn we Jan dankbaar voor.

Namens alle STW leden heeft het bestuur de kinderen en kleinkinderen van Jan gecondoleerd met dit grote verlies en hen veel sterkte toegewenst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.