Koningsdag 2022

Van onze speciale verslaggever Jolle Landman en fotograaf Hendrik van de Beek. 

Na een uitnodiging via de Wilde Woensdagavond-appgroep ontstond een groepje van 8 STW’ers die met elkaar op pad gingen de zonnige ochtend van Koningsdag 2022. Zeven heren vertrokken vanuit Wageningen onder bijna windstille omstandigheden richting Rhenen waar Froukje Boonstra aansloot. Via een bosrijke route en de Amerongse Berg werd na Leersum het open terrein opgezocht: Steenen Brug, Cothen, ’t Goy, Nieuwegein, Montfoort, Lopik en weer Nieuwegein. Daar pakten we het veer om in de oude binnenstad van Vianen te lunchen na 90 kilometer.

Gevoed en gedrenkt ging het over de Lekdijk en later de Rijndijk via Hagestein, Everdingen, Culemborg, Beusichem, Ravenswaaij, Rijswijk en Maurik weer terug naar Rhenen. Daar werd met een brede lach afscheid van elkaar genomen voordat iedereen weer huiswaarts ging in Rhenen. Wageningen, Heteren of Renkum.

 

Op 5 mei is er een nieuw plan: Lunch in Naarden Vesting. Net als nu lekker rijdend met de groep 32-34 km/u om gemiddeld net boven de 30 km/u te eindigen door enig oponthoud bij bebouwde kommen en de festiviteiten waar je onbedoeld op deze dagen wel eens met je racefiets terecht kunt komen. Laat van je horen als je mee wilt en meldt je bij Jolle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.