Michiel Hupkes wint Aspiranten klassement BGP Marathons

Afgelopen zondag 7 maart werd de 4e en laatste BGP marathon in Nijmegen verreden. Met in alle klassen een mooie deelname van STW-ers. Waarbij zowel qua dagprijzen als in de eindklassementen 3 podiumplekken te vieren waren.

Bij de Instappers werd Dirk de Hoog 3e in de wedstrijd. Het is de klasse waarin Marit Braakhuis al tijden heerst, maar ze schoof door naar de beginners. Ze had genoeg punten over om bij de Instappers toch 3e te worden in de einduitslag.

Bij de Beginners had Marit het in het 1e deel wat moeilijk maar ze werd toch knap 4e. In het eindklassement was Norbert Jeronimus de beste STW-er: 12e.

De Aspiranten groep was de grootste: 29 deelnemers. Annelies van Dijk spoot na de 25 inrij-ronden met een rondje 27 weg maar moest dat pas na 12 rondes definitief bekopen.

Achter haar Michiel Hupkes en Sander Schot die attent meereden. In de laatste fase probeerde Michiel weg te komen, hield weer in en in de eindsprint won ie (met een rondje 28).

Michiel werd 1e in het eindklassement: nadat de jury werd geholpen bij het alsnog correct verwerken van een oudere uitslag. Sander eindigde precies hoog genoeg om ex aquo 2e/3e te worden in het eindklassement. Het werd een 3e plek: de laatste wedstrijd scheelde het 1 plaats met zijn concurrent. Deze 2 heren komen volgend jaar helpen in de snelste groep.

Tot slot de Gevorderden (voorheen Elite/Gevorderden). Met maar 11 strijders aan de start. Waaronder Evert Los die al een heleboel voorrijronden had gedaan. Met Jorn Haalboom speelde hij een spel om de overwinning naar STW toe te halen maar ze moesten het afleggen. Hier geen podiumplaatsen. Mogelijk dat volgend jaar hier een masterklasse wordt ingevoerd.

 

 

Het seizoen zit er op!
Wedstrijden zijn gereden, klassement opgemaakt en de medailles verdeeld.
Het volledige klassement en uitslagen is hier te raadplegen.De medaillewinnaars zijn automatisch gepromoveerd naar een hogere categorie. Dat is goed voor de ontwikkeling van de individuele schaatsers maar ook voor de doorstroming van de rijders.Volgend seizoen
We hebben het voornemen wederom 4 wedstrijden te organiseren, waarbij we geen overlap willen met andere competities. Heb je de smaak te pakken? Er is ook een regionale competitie waar je aan kan deelnemen. http://www.knsbgelderland.nl/97-marathon/112-informatie_leisure_world_regio_oost
Deze competitie is prima te combineren met de BGPmarathons.Klassement Masters
Daarnaast denken we over een apart klassement voor masters de meerijden met de gevorderden. Doel is om aspiranten die ook regionaal marathon rijden hier een interessante wedstrijd aan te bieden.
Wil je daar over meedenken, we horen graag wat er leeft. Reacties welkom!Over de BGP en deze marathons

In de Baanvereniging ‘de Gelderse Poort’ organiseren alle ijsverenigingen die op Triavium schaatsen samen schaatswedstrijden voor de langebaan, de jeugd en de marathon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.