Wageningen eervol tweede op Stedentoernooi

Door Harm Smit. Op de finale van het seizoen, het Stedentoernooi in Nijmegen, werd het Wageningenteam prachtig tweede in een sterk bezette wedstrijdavond. Wageningen eindigde achter het zegevierende team de IJSVRIENDEN uit Zaltbommel, en krap voor het sterk geachte team uit Deventer. Het team bestond uit STW-junioren aangevuld met twee leden van IJZERSTERK Persijn van de Velde en Stefan van der Grift. Ook kon trainer-coach Harm Smit een beroep doen op Jules Booltink als schaatsende captain, waarmee broodnodige punten werden binnengehaald.
Bij de Wageningse deelnemers werden een aantal PR’s flink aan flarden gereden. Amar Landman dook op zijn 500m voor het eerst onder de 50 seconden. Paulien Abma reed twee fantastische records op de 500m (52.2s) en 1500m (2.51,7) Marit Braakhuis overtrof zichzelf met 52.4 seconden op de 500m.


De prestatie van het team is des te opvallender, omdat Wageningen, traditiegetrouw, een team neerzet met gemiddeld de jongste leeftijd.
Met het team werden 2 ploegen ingezet voor de ploegenachtervolging. In een prachtig ritme onder leiding van Laura Braakhuis gleed het jongste team naar een 5de plaats en het het snelle team onder leiding van Jules Booltink naar de tweede plaats, waarmee ze strategische punten binnenhaalde voor een tweede plek in de eindrangschikking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.