Mooie resultaten jonge STW skeelertalenten bij Kelderman Inline Cup

De Kelderman Inline Cup is een instapwedstrijd voor de jeugd en junioren om kennis te maken met de skeelersport. Op vijf avonden in het zomerseizoen kun je deelnemen en rijd je twee afstanden (een 100 en een 300/400/500/700 meter) en een mini-marathon van 1-5 rondjes. Welke afstand je rijdt hangt af van je leeftijd. Vanuit STW namen junior Sinne de Boer en jeugdleden Rafael Bus en Bregje Nolten deel aan de wedstrijd van 1 juli jl.

Sinne had een hele goede 100 meter en werd tweede in de marathon, goed voor de winst van de dag en bekroond als dagwinnaar. Rafael presteerde ook goed in de marathon en veroverde de vierde plaats. Bregje nam voor de eerste keer deel met mooie resultaten en kijkt alweer uit naar de volgende wedstrijdavond. Hieronder de ervaringen van Bregje en Rafael.

Bij de Kelderman Inline Cup in Ede was Sinne in juni nog derde maar schoof hij in juli op naar de eerste plek.

Het was Bregje haar eerste wedstrijd ooit, best spannend dus. 2x100m en een 3 volle ronden mini marathon. De 1e 100m ging al goed maar de 2e nog beter in 14.96 s. Bij de marathon werd ze 6e van de 10 en daar was ze heel blij mee. Al met al een hele geslaagde eerste wedstrijd en ze kijkt al uit naar de volgende.

De dag na de wedstrijd had ze bijna geen stem meer, ze had Rafael en Sinne net zo hard aangemoedigd als ze kan skeeleren.

 

 

 

 

Ook Raphael, die in zijn eerste  skeeler seizoen zit, wilde dolgraag aan de wedstrijd meedoen. De eerste twee wedstrijden moest hij vanwege ziekte en zware regenval missen, maar de derde ging gelukkig door. Samen met zijn klas- en clubgenoot Bregje stond hij aan de start met gezonde spanning. Alles was nieuw en hij wist totaal niet wat hij kon verwachten. Hij kreeg een rugnummer opgespeld en toen was het wachten op de 1e afstand, de 100 meter sprint. Fluitsignaal klonk en na ruim 15 sec kwam hij over de finish. Daarna nog een keer 100m sprint. Vervolgens de mini marathon over 3 ronden. Wat een slijtage slag en super spannend! Iedereen startte tegelijk en hier en daar was het wat dringen. Uiteindelijk werd hij knap 4e. In het totaal klassement gedeeld 2e. Hij heeft ontzettend genoten van zijn 1e wedstrijd en kan niet wachten op de volgende.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.