Sinne de Boer verovert 5e plek bij NK marathon skeeleren voor Junioren B

Van onze speciale verslaggever Lindy Messchendorp. 

STW-er Sinne de Boer presteert dit jaar in een sterk stijgende lijn tijdens de skeelerwedstrijden. Na een aantal goede uitslagen in het voorjaar werd hij uitgenodigd om mee te doen aan het NK marathon voor junioren op de weg, 25 juni in Achterveld. Dat was al een bijzondere gebeurtenis. Tijdens de spannende maar kletsnatte finale werd hij uiteindelijk 5e, een super goed resultaat!

Sinne: Ik had me goed voorbereid. Technisch en op de fiets, ik was er klaar voor. Maar het bleef natuurlijk spannend. Wij (ik en mijn vader) waren er veel te vroeg, dus ik kon alvast wennen. Eenmaal daar bleek het nog grootser dan verwacht: half achterveld was afgezet, er waren overal supporters, overal sponsors. Er deden twintig jongens mee, en stuk voor stuk zagen ze er erg gedisciplineerd uit. Toen, tien minuten te laat, starten we. Ik schrok want we gingen erg snel (35km/u) en ik raakte snel in het achterste deel van het peloton. Ik kon het wel bijhouden, maar ik had moeite met de onverwachtse versnellingen tussendoor, ik had moeite met inhalen en ik was bang dat ik de eindsprint stuk zou gaan. Ineens viel alles uit elkaar. Het begon te plenzen en een aantal rijders gingen snel achteruit. Ik zag voordeel en zette juist een tandje bij, ik wist dat ik mij moeilijk moe kan rijden als het regent dus dat kon ik wel volhouden. Binnen een paar ronden was iedereen uit het zicht verdwenen, dus ik reed alleen verder. Tussendoor viel er iemand in te halen maar het was zo glad dat je bij elke bocht zo onderuit kon liggen. Nat en kletsnat vielen niet meer te onderscheiden, mijn skeelers gingen met de minuut achteruit, maar ik wist dat ik het kon halen. De afstand tussen iedereen was zo groot dat mijn toen al behaalde plek 5 bijna zeker was. Met die glorie kwam ik over de finishstreep. Winst!

 

Dick Nap was erbij en onder de indruk van zijn prestatie, ‘Opeens viel er een bak regen en de een na de ander viel af of kon niet verder. Maar Sinne niet, die reed gewoon door, echt waanzinnig goed!’

Sinne aan het werk tijdens de STW training op de skeelerbaan in Ede.

De wedstrijden zijn dit seizoen nog lang niet op voor Sinne. Op zaterdag 16 juli a.s. zal hij meedoen aan de Puntenkoers bij het NK baan in Rijssen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.