Muur van Wageningen 4 juni – Leuk voor iedere STW’ er

Corona heeft niet alleen STW geraakt de afgelopen 2 jaren. Ook de Muur van Wageningen kon niet georganiseerd worden. Gelukkig is dat nu wel weer mogelijk. Omdat het wat langer geleden is, is de Muur niet bij iedere STW’ er meer bekend. Daarom een berichtje om jullie te informeren over de mogelijkheid die iedere STW’er heeft om van dit sportieve Wageningse evenement te genieten.

Deelnemen voor jong – Jumbo Dikke Banden Race

Voor basisschoolleerlingen in de leeftijd van 7 – 12 jaar is er om 18.45 uur een speciaal onderdeel: de Jumbo Dikke Banden Race. De jongste groep van 7 – 9 jaar rijdt een ronde van 2,2 kilometer en de oudere groep van 10 – 12 jaar twee rondes en dus 4,4 kilometer.

Het rondje is volledig verkeersvrij. Een fietshelm is verplicht (kan geleend worden van de organisatie). Je mag meedoen op een gewone fiets of een MTB. Dus een fiets met ‘dikke’ banden. Niet op een racefiets. Met Dikke Banden Races is ook Mathieu vd Poel begonnen aan zijn fietsloopbaan!

De eerste drie jongens en de eerste drie meiden per leeftijdscategorie kunnen leuke prijsjes winnen en mogen ook een jaar lang meetrainen met de jeugd van Wielervereniging Ede.

De deelname is gratis. Aanmelden kan via de site van de Muur: Wageningse Muur | Wielerspektakel in Wageningen en op de dag zelf bij de inschrijftafel op de Generaal Foulkesweg bij de ingang van de Dreijen.

Deelnemen voor Jong en Oud – Tijdrit voor recreatieve fietsers

Het openingsonderdeel van de Muur van Wageningen is speciaal gericht op STW’ ers en andere niet-wedstrijdwielrenners. Dit is de tijdrit vanaf 14.00 uur over twee ronden en dus 4,4 kilometer.

De ronde is volledig verkeersvrij en dus veilig. Wel is een fietshelm verplicht.

Aanmelden kan tot 29 mei via de site van de Muur: Wageningse Muur | Wielerspektakel in Wageningen. Deelname kost 10 euro, maar dat bedrag krijg je dan als korting bij een aankoop bij Profile Roel Peerenboom. Natuurlijk ook hier prijzen voor de eerste drie bij de heren en de dames.

Helpen voor Jong en Oud – Inschrijftafel, Verkeersregelaar of Chauffeur

Zonder helpers kan de Muur niet doorgaan. Er zijn al verschillende STW’ ers actief, maar we zoeken nog extra hulp. Dat kan bij de:

  • Inschrijftafel waar alle rijders geregistreerd worden, hun rugnummers ontvangen, gewonnen premiegeld komen afhalen etc.
  • Verkeersregelaars die in duo’s op ieder punt van de route staan waar een weg of fietspad bij het parcours komt om op te letten of mensen niet oversteken, want een hek en afzetlint blijkt niet voor iedereen voldoende. De verkeersregelaars kunnen ook programmaboekjes met informatie aan toeschouwers uitdelen en mensen wijzen hoe zij op hun bestemming kunnen komen zonder de route te kruisen. Doordat overal waarschuwingshekken en dranghekken rond het parcours staan hoef je niet op de weg verkeer te regelen en het daarvoor benodigde examen af te leggen.
  • Chauffeurs die in een voorrij- en een volgwagen voor en achter het peloton rijden. De voorrijwagen is voor iedereen het sein dat het peloton op komst is. De volgwagen markeert dat het peloton gepasseerd is. In de volgauto zit een meerijdende EHBO’ er die indien nodig direct kan uitstappen en hulp bieden.

Als helper hoef je niet van begin (14 uur) tot het eind van het programma (21.30 uur) in functie te zijn. We maken shifts. Iedereen die mee wil helpen om er een mooi en veilig sportief evenement van te maken kan contact leggen met Jolle Landman (jolle.landman@gmail.com of 06 – 51689630). Als helper sta je natuurlijk ook eerste rang om te genieten van alles wat vlak voor je neus gebeurd.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.