Terugblik op ALV-STW (2): STW-ers in het zonnetje en uitreiking fietstandwielen

De Algemene Ledenvergadering van STW is ook altijd een mooi moment om STW-ers in het zonnetje en ook wel letterlijk in de bloemen te zetten.

In het afgelopen jaar en ook in de jaren daarvoor zijn er door verschillende STW-ers weer inspirerende prestaties neergezet.

Met ook weer een nieuw bestuur werd de avond daarmee ook een gezellige en feestelijke happening.

Als eerste gaf Michiel Satorius het uitroepteken voor een bijzondere STW-prestatie door aan Froukje Boonstra.

Froukje werd kampioen tijdens de Wintertriathlon Twente in Enschede, of zoals ze haar daar noemden, de Winterkoningin. Lees hier het verslag van de Wintertriathlon.

 

Daarna hield Ronald Zom een historische inleiding met komische anekdoten bij de uitreiking van de tandwielen aan de overall winnaars van de twee STW tijdritten die aan het begin en aan het einde van het zomerseizoen 2021 zijn verreden.

Sinds 1991 is het STW-tandwiel ingesteld (gemaakt door Loet Scholma). Toen nog voor zowel de dames als de heren. In 2001 kwam daar het dames STW-tandwiel bij eveneens van de hand van Loet.

Elk jaar worden daar de namen van de winnaars en hun tijden ingebrand.

Het tijdrit parcours is al die tijd hetzelfde gebleven, grotendeels langs de Defensieweg en de Grindweg tussen Rhenen, Elst en Veenendaal. De laatste jaren werd het daar echter steeds drukker door een toename aan verkeer van recreanten en waren er enkele plekken die daardoor risicovoller werden. Daarom is besloten om vanaf dit jaar een ander parcours voor de STW-tijdrit te gaan gebruiken. Deze start vanaf de afslag van de Koningsweg langs het kopje van Deelen richting Hoenderloo. Dat betekent dat de snelste tijden op het vorige parcours nu definitief zijn voor Robert Braam (13.27) en Eva Vogelezang (16.30).

In 2021 won Robert Braam bij de mannen het tandwiel en bij de dames Frouke Beeksma. De overwinning van Frouke was extra bijzonder omdat haar moeder Toke Rotmensen al eerder het tandwiel heeft gewonnen.

 

De kersverse voorzitter van STW Jan-Kees Goud verblijdde Harry Hansma met een bos boemen en een fles wijn als blijk van grote waardering voor zijn jarenlange inzet als trainerscoördinator. Lees hier verder het hele interview met Harry over zijn coördinatorschap.

Elke ALV wordt ook een STW-er in de bloemetjes gezet die zich op bijzondere wijze inzet voor de vereniging en dit jaar was dat Monique Mooren. Monique is al jaren een belangrijke ‘stille kracht’ binnen STW, waar ze kan, springt ze in. Ze is volkomen vertrouwd met de STW-website, houdt hem up to date en plaatst voor iedereen de berichten, ook doet ze de vormgeving van de STW-Nieuwsbrief. Dus alle hulde voor Monique!

 

 

Tijdens de vorige digitale ALV is Harm Smit binnen STW onderscheiden met het erelidmaatschap. Toen werd hij nog ‘live’ thuis verrast met bloemen en het mooie nieuws.

De fysieke bijeenkomst dit jaar werd aangegrepen om Harm nog officieel de mooie zilveren erelidmaatschapspeld op te spelden, ontworpen door Jan Koelewijn.

 

Zo zijn er veel bijzondere STW-ers die op hun manier een bijdrage aan de vereniging leveren. Dat doen ook alle vrijwilligers het hele jaar door en zij kregen ook allemaal een kado als waardering voor hun inzet.

Judy, José en Martien heel veel dank voor de organisatie van de ALV alsook de gezellige STW-avond.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.