Nazomeren skeeleren en mooie prestatie Sinne en Marijn tijdens 24Kika skate-challenge

Het was de afgelopen weken nog heerlijk nazomeren op de skeelerbaan in Ede.

Met gevarieerde trainingen en technische oefeningen werd het schaatsseizoen voorbereid. Ook is de trainingsgroep een vrijdagavond het Binnenveld in gegaan aangezien op de skeelerbaan de laatste Kelderman cup wedstrijd van het seizoen werd verreden.

24Kika ‘skaten tegen kanker’ op de Nedereindseberg in Nieuwegein

In het eerste weekend van september vond de 20ste editie van het skate evenement 24Kika plaats. De challenge was om 24 uur te skeeleren en daarmee geld op te halen voor dit goede doel.
Vanuit STW gingen Sinne de Boer en Marijn Groenevelt voortvarend van start en steunden elkaar in deze intensieve uitdaging.

Sinne gaf daarover zelf het volgende verslag:
“De rit begon erg soepel, Marijn heeft mij het eerste half uur uit de wind gereden, dus dat was heel prettig, ik liep op schema(ietsje voor schema zelfs), en ik heb de eerste uren niet hoeven stoppen.
Na een paar uur begon het met regenen, we hadden even daarvoor ook wat miezer gehad, toen was het wel een beetje glad, maar deze keer om een of andere reden niet.
Heel gunstig dus, want ondanks de hevige regen heb ik op snelheid door kunnen rijden.
Toen waren er helaas wel al wat andere dingen die het einde konden betekenen.
Namelijk mijn hoge hartslag en hoge waardes van mijn bloedglucose (ik heb diabetes) dit werd in de uren daarna steeds erger, ik bleef op schema lopen, maar mijn hart moest er wel flink voor werken. Daarnaast at ik minder vanwege mijn hoge waardes.
Ik heb toen naar ruim 8 uur een korte pauze gehouden, ik zat toen al op ongeveer 225km. Toen ik 5 min later weer verder ging, leek het nog goed te gaan, alleen ik merkte ik toen al dat mijn hoge hartslag geen 24 uur vol te houden was. Ik het ruime uur daarna werd het steeds zwaarder, tot ik in geen mogelijkheid de snelheid bij kon houden, diep in het rood begon te lopen, en heb moeten stoppen. Ik had op lage snelheid eventueel door kunnen gaan, maar ik heb mijn lichaam de schade bespaard”

Goed luisteren naar je lichaam was een heel verstandige keuze van Sinne na deze geweldige prestatie die hij heeft neergezet terwijl de weersomstandigheden zwaar waren.

Marijn was al eerder gestopt omdat hij pijn had aan zijn rug maar steunde Sinne verder vanaf de kant.
Petje af voor deze helden die zich zo inzetten voor het goede doel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.