Prima JJC-fietstocht op z’n STW’s

We hebben bij STW maar geluk met zo’n weerexpert als Bauke. Alle weer-apps waren redelijk somber en regenachtig maar zijn positieve verwachting bleek te kloppen. Afgelopen zaterdag was een heel prima fietsdag voor het Jan Janssen Classic parcours. Pas later op de dag, toen iedereen al gedoucht en voldaan weer thuis was, kwamen de buien.

Met maar liefst 3 wegkapiteins aanwezig bij de start was er voor elk wat wils aan lengte en zwaarte van de fietstocht. Onder de STW-ers zelf bleek er wat minder vertrouwen in het goede weer te zijn wat resulteerde in een groep van 11 fietsers die zich goed uitgerust voor een lange tocht over Veluwe om 9.00 uur verzamelden. Besloten werd om samen te starten en de route van de 150 km te volgen waarbij de groep voor 100 km delen van het parcours kon afsnijden. Het eerste stuk langs Doorwerth, Hemelse Berg verliep prima maar allengs bleken de snelheden toch wat meer uit elkaar te liggen en viel de groep, ondanks een paar keer wachten en ook door de wat overzichtelijke route onderlangs Oosterbeek richting Arnhem, uiteen in 2 groepen. Nadat Bauke Ernest in de 1e groep met wegkapitein Joop had afgezet kwam de 2e groep hem niet meer achterop waardoor hij uiteindelijk de rest van de route alleen toerde. Harm en Hendrik hadden ook een eigen tempo gekozen vanwege respectievelijk een blessure en een hartslagzone-gerichte training. Opvallend was wel hoe iedereen elkaar op wisselende plekken toch weer tegenkwam. Ook bleken Jan W. en JP zich nog op de route te bevinden.

Samen toeren blijkt STW-breed geen vanzelfsprekende praktijk te zijn maar improvisatie en zelforganiserend vermogen weer des te meer. Zo had iedereen uiteindelijk wel een lekker uitdagend fietsdagje. Goed om op dit moment in het seizoen zo’n lange tocht te fietsten en een mooi resultaat neer te zetten. De 1e groep reed uiteindelijk rond de 135 km, de 2e groep 100 km. Voor volgend jaar weer een mooi onderdeel van het zomer fietstraining-schema.  [STW-Internet redactie]

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.