Scholma fietsen maakt doorstart met Pieter ten Kortenaar

De meeste STW-ers zijn wel bekend met de fietsenwinkel van Loet Scholma die er enkele jaren geleden mee is gestopt. Dat knusse werkplaatsje op de Sportstraat 22 waarin Loet altijd alle reparaties zorgvuldig bijhield en je meenam in de technische wereld van het fietsenonderhoud.  Zelf heb ik veel van hem geleerd en poetste ik altijd netjes mijn fiets voordat ik bij hem langsging want dat was wel het minste dat hij van een wielrenner verwachtte.

Bij Loet was er ook altijd ruimte voor wielrenners die zelf met hun fiets aan de slag wilden gaan. Zo ook Pieter ten Kortenaar die in Wageningen studeerde en vlakbij de werkplaats op kamers woonde. Pieter fietst in het Dutch Food Valley Cycling Team het Elite/Belofteteam van de regio Gelderland en Utrecht.  Hij eindigde afgelopen jaar als 5e in de Wageningse muur.

Van het één kwam het ander en dat resulteerde uiteindelijk in de doorstart van Scholma fietsen in november 2019. Pieter die de onderneming draait en Loet in de nu nog coachende en vraagbaak rol die, naarmate de maanden verstrijken, meer afstand kan nemen om zich bezig te houden met zijn eigen nieuwe activiteiten. Daarover later op de website meer.

Vanaf maart 2020 is het echt gaan draaien geeft Pieter aan, vooralsnog door mond op mond reclame.  Zo kwam het mij ook ter ore via Judy en meteen heb ik maar eens een kijkje genomen. Als vanouds een zorgvuldige en persoonlijke aanpak dus dat fietsje moet ik dan hoe dan ook goed blijven poetsen! 

Meer info: scholma-racefietsen.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.