Spannende en enerverende STW tijdrit met STW-Parcoursrecord als resultaat!

 

Afgelopen zaterdag 13 juni was een memorabele editie van de STW tijdrit. Memorabel vanwege de grote opkomst en de scherpe tijden die zijn gereden.

In deze Corona periode blijken STW-ers in zeer goede vorm te verkeren en voldoende motivatie te hebben om deze vorm te laten testen in de tijdrit. Met goede resultaten!

Doorgaans vindt de eerste editie van de tijdrit plaats in mei (2e editie is in september) maar omdat de STW fietstrainingen op zaterdag dit jaar later op gang zijn gekomen is de tijdrit ook uitgesteld tot half juni.

Een primeur was er ook vanwege de mogelijkheid van een alternatief trainingsprogramma voor STW-ers die de training in een andere vorm wilden uitvoeren en daarom 3 keer de Amerongse Berg hebben bestormd.

 

Op het gebruikelijke tijdstip van 14.30 uur verzamelden zich 25 STW-ers aan de Scheidingslaan in Wageningen. Door het Binnenveld werden de steigerungen als warming up gereden. Iedereen voelde wel dat het  adrenaline-niveau in de groep een aardig stukje hoger lag dan gebruikelijk. Enerzijds door de matadors in hun aerodynamische tijdrit-uitrusting op kop en anderzijds door het feit dat we op het einde van het inwerkprogramma vanuit een tempo van 35km per uur nog een laatste steigerung moesten aangaan.

 

Goed opgewarmd, het weer werkte ook goed mee, kregen we onderaan de Thijmse Hucht in Rhenen de laatste instructies. Een oefening de berg op en een proefrondje op het tijdrit-parcours met af en toe een zelfgekozen stukje extern focus.

 

Voor een aantal STW-ers was het een kennismaking met het tijdrit-parcours dat 10 km beslaat en al vele jaren (Herman Vermeer houdt een spreadsheet bij van de resultaten) het prachtige bosrijke en heuvelachtige toneel is voor de test van de eigen fietsconditie en ook de onderlinge krachtmeting.

Vanwege Corona voorschriften kon er geen sprake zijn van een start uit stilstaande positie waarbij de renner en de fiets in evenwicht wordt gehouden. Er was een startvak voor de laatste 5 seconden voor het startschot en iedereen moest er zelf een soort van doorstart maken. Dat bleek start na start steeds beter te gaan waarbij de latere starters de kunst een beetje konden afkijken van de eerdere starters.

Elke minuut ‘schoot’ Harm een STW-er weg met de snelste wielrenners aan het einde. Alle overbodige ballast werd aan de kant gelegd om maar zo min mogelijk tijdverlies te hebben tijdens de race.

Hoewel het parcours steeds rechts afslaan is, zijn er nog wel punten waar vertraging kan ontstaan dus wierp Bauke zich op als parcourswachter/verkeersregelaar op een lastig en onoverzichtelijk punt wat door de renners zeer werd gewaardeerd.

Deze editie waren de weersomstandigheden heel gunstig (goede temperatuur, weinig wind) en hoewel het wat drukker op de weg was dan normaal slaagde Christaan (foto boven) erin om het STW-Parcoursrecord aan te scherpen tot 13 minuten en 54 seconden en daarmee zijn persoonlijk record (PR) te verbeteren. Het regende verder PR-records (of evenaring) voor Robert, Otto, Jan W., Sander, Hendrik Ernest, Hubert , Michiel, Martine, Maloe en José (zie uitslag onderaan).

Volledig leeg gereden maar zeer voldaan werd de bekendmaking van de uitslag aangehoord en daarmee tevreden begaf het peloton zich weer naar Wageningen waar ook de Amerongse Berg beklimmers werden opgepikt en de verhalen werden uitgewisseld. Op naar de 2e editie van de STW-tijdrit in september, voldoende tijd om nog verder te trainen, sterker en sneller te worden!

Even als verdere opwarmer: Voor 27 juni as. zijn er plannen voor een STW Jan Janssen Classic toertocht, hou de website en schaatspraat in de gaten.

Uitslag STW-Tijdrit 13 juni 2020:

 1.  Christiaan van de Berg  13:54 (PR en STW-Parcoursrecord)
 2.  Robert Braam                14.08 (evenaring PR)
 3.  Jolle Landman               15.21
 4.  Otto vd Pol                     15.25 (PR)
 5.  Jan Westeneng              16.42 (PR)
 6.  Sander Schot                 16.55 (PR)
 7.  Hendrik vd Beek             16.58 (PR)
 8.  Jan Heeres                     17.05
 9.  Willemiek Kamper          18.01

10.Ernest Nolten                 18.22

 1. Hubert Braak                 18.27 (PR)
 2. Michiel Satorius             18.28 (PR)
 3. Martine Margadant        18.51 (PR)
 4. Malou Heidekamp         19.18 (PR)
 5. José Koumans               20,01 (PR)

 

Bekijk ook de reacties van STW-ers op Schaatspraat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.