STW bij de SAM School Olympiade 2021

Door Rudolf Barkhuijsen

Een jaarlijks terugkerend evenement is SAM School/ Junior Olympiade en is dé sportdag voor basisscholen binnen de gemeente Wageningen. Gezien de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft de organisatie besloten de opzet dit jaar aan te passen. Zo werden de sporten dicht bij de scholen gegeven Dus geen vervoersbewegingen meer, maar helaas ook minder keuze met welke sport je zou willen kennismaken. De groepen 6, 7 en 8 van de basisschool SBO de Dijk mochten op donderdag 16 september kennismaken met Thymos>atletiek, Pluto>Basketbal en STW>skeeleren.

Dankzij onze sponsor Dick Nap uit Ede hadden wij de beschikking over een aanhangwagen gevuld met skeelers in alle maten, helmen, elleboogbeschermers, hand-polsbeschermers en knie beschermers. Hiermee werd vallen zelfs leuk. Een gekneusde vinger was het enige incident op het geasfalteerde basketbalplein van het Margriet Plantsoen.

Sportservice Wageningen was verantwoordelijk voor de gehele organisatie en daardoor kregen wij de ondersteuning van Robin en Janine; twee studenten van de opleiding Sport&Bewegen van het Dulon College uit Ede. Zonder hen was het ons niet gelukt om van deze dag een succes te maken. Kinderen van de juiste maat skeelers voorzien en helpen met het aantrekken van alle hulpmiddelen was geen sinecure. Toen iedereen de baan op kon waren er nog vele handen nodig om ondersteuning te bieden. Veel kinderen waren niet te houden en gingen er als een speer vandoor.  Er moest ook gemotiveerd worden, maar het doorzettingsvermogen van de kinderen van SBO de Dijk was bewonderenswaardig. De dames van het Dulon waren er maar druk mee!

De twee onmisbare steunpilaren van de drie clinics in groepen van 9 tot 14 kinderen, waren Henk Offringa en Andre Kleinrensink. Er was een afwisselend programma samengesteld dat qua niveau werd aangepast aan de kinderen. Spel en plezier stond bovenaan. Er moest gemotiveerd en getroost worden, maar er werden met name veel complimenten uitgedeeld aan de kinderen die deze tak van sport voor het eerst beoefenden. Ook mooi was te zien de betrokkenheid van de leerkrachten, een compliment waard! Aan het einde van de clinic een klein wedstrijdje in groepsverband. Zelden zo’n fanatisme gezien en dat met alle risico’s van dien op 4 wieltjes. Sommige kinderen gaven aan dat ze dit de gehele dag wel wilden doen of minstens iedere dag.  Na een uurtje hard werken mochten de skeelers weer uit, werd er nog een groepsfoto gemaakt en werd er een STW-folder meegegeven. Het werven van leden was niet het doel van deze dag, wel het samen buiten sporten en plezier hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.