STW bij de SAM School Olympiade 2022

Door Jack Schoenmakers

Het kon dit jaar weer voluit: de SAM School/ Junior Olympiade, dé sportdag voor basisscholen binnen de gemeente Wageningen. De groepen 6, 7 en 8 van 11 basisscholen mochten op donderdag 16 september kennismaken met een groot aantal sporten. Waaronder skeeleren met STW. We kregen op deze prachtige zonovergoten dag 4 groepen van 15-20 deelnemertjes langs.

We hadden de beschikking over een aanhangwagen gevuld met skeelers in alle maten, helmen, elleboogbeschermers, hand-polsbeschermers en knie -beschermers. Veel werk om dat allemaal aan en uit te trekken, maar een schaafplekje op een knie was het enige wat we zagen langskomen. Ondanks de nodige buitelingen en uitglijders van de enthousiaste kids.

Sportservice Wageningen was verantwoordelijk voor de gehele organisatie en we kregen hulp van twee studenten van de opleiding Sport&Bewegen uit Ede.

De clinics werden enthousiast verzorgd door STW-trainer Henk Offringa. Er was een afwisselend programma samengesteld dat qua niveau werd aangepast aan de kinderen.

Natuurlijk begon Henk met de elementaire onderdelen die bij schaatsen ook van belang zijn: losmaakoefeningen, stabiel staan op de skeelers en diep zitten. Daarna werd het pittiger met rondjes rijden, slalommen en onder een stok doorrijden. En natuurlijk een klein estafette wedstrijdje.

Er moest gemotiveerd en getroost worden. Maar ook met bewondering gekeken naar een paar deelnemers die beslist al heel goed uit de voeten konden op de 4 wieltjes. Een groot compliment was er voor een van de deelnemertjes uit Oekraine. Op haar diploma werd in haar eigen taal “goed gedaan” toegevoegd.

Na een half uurtje hard werken mochten de skeelers weer uit, werd er nog een groepsfoto gemaakt en werd er een STW-folder meegegeven. Binnenkort starten de ijstrainingen voor de jeugd weer. Liefhebbers kunnen de informatie vinden op de website van STW: www.stw-site.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.