STW‘er Sinne de Boer reed 503 kilometer op skeelers in 24 uur

Van onze verslaggever Jack Schoenmaker, verschenen in de StadWageningen

Schaats Trainingsgroep Wageningen (STW) kent een mooie traditie waar het lange afstanden afleggen op het ijs betreft. Leffert Oldenkamp in de elfstedentocht van 1963, Rob van Mechelen en Casper Helling in alternatieve elfstedentochten en Mark Ooievaar op kunstijs (5 en 10 kilometer) om er een paar te noemen. En op de fiets kunnen ze er ook wat van. Onlangs werd Robert Braam tweede op het WK tijdrijden voor Masters in Oostenrijk.

Maar nu is er een van de jonge leden die op skeelers een prestatie heeft geleverd, waar iedereen met verbazing en bewondering naar kijkt. Hij deed mee aan de Kika Challenge: 24 uur skeeleren om geld in te zamelen voor de bestrijding van kanker bij kinderen.

Op het Nedereindse Berg parcours in Utrecht reed hij van een flink aantal deelnemers de meeste kilometers bij elkaar. En die haalden met zijn allen bijna 65.000 euro aan sponsorbijdragen op. Op de vraag of hij speciaal hiervoor getraind had, was het antwoord: “Ik heb een paar keer getraind (3 uur duur op skeelers).”

En rusten tijdens het evenement dan? Sinne: “Ja, elke 4 uur 20 minuten pauze. Ik heb om 2 uur en 6 uur een half uur geslapen. Vanaf circa 10 uur ben ik wat vaker gestopt voor een kortere hoeveelheid rust.”

En hoe hij de moeilijke momenten doorkwam? “De nacht was het ergst. Maar voor mij werkt muziek altijd wel, ik heb ook de hele 24 uur muziek gebruikt met een speciale playlist. Daarnaast zijn kleine stukjes beloning ook prettig. Ik deed bijvoorbeeld een rondje mee met het bergklassement, omdat ik dan bij de afdaling kon rusten, dat hielp ook. Maar voor de rest is het gewoon doorzetten, het is veel te lang pijn en dat moet je gewoon accepteren.”

Het leukst vond hij alle mensen die hem hebben aangemoedigd en vooral, hebben geholpen. Heel veel rijders hebben hem onderweg uit de wind gereden of aangemoedigd om aan te sluiten. Dat gaf weer energie. “Ook al reed je niet met hun in een team, het voelde helemaal alsof je in één groot team reed!”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.