Terugblik op de ALV STW (1) : Presentatie Alternatieve Elfstedentocht en uitreiking Uitroepteken

Afgelopen donderdag hadden we een zeer gevarieerde en goed georganiseerde ALV die weliswaar digitaal was maar het echte verenigingsgevoel weer deed opvlammen. Niet in de laatste plaats door de reactie van Harm op zijn verkiezing tot erelid van STW die, enigszins overvallen, in een paar zinnen recht uit zijn hart schetste wat een vereniging een vereniging maakt. Op onze website doen we een verslag in verschillende delen om alle verschillende memorabele momenten die de revue zijn gepasseerd goed in beeld te brengen. De voordracht tot verkiezing van Harm tot erelid werd gedaan door Willemiek met een persoonlijk en goed getypeerde schets van Harm en zijn vele bijdragen die hij aan de STW en STW-ers met name ook de jeugd levert. Check het bericht van 23 april voor een uitgebreider verslag.

Presentatie Alternatieve Elfstedentocht 2020

In eerste deel van de ALV verhaalde Michiel Satorius over Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee die hij samen met zijn twee zoons Daan en Wout en STW-ers Frans-Peter Scheer en Bert Meulenbroek in 2020 heeft geschaatst voor het goede doel Skate4Air. Vanuit deze organisatie werd een goede trainingsvoorbereiding in de voorafgaande maanden en verzorging ter plekke georganiseerd. Het was weer een feest van herkenning voor STW-ers die deze tocht al hebben gereden en een aanmoediging voor iedereen die dit plan op zou willen vatten want als je tijdig met een goede voorbereiding begint is het voor elke STW-er haalbaar.

Voor een verdere mooi impressie van start tot finish zie ook het filmpje via deze link van website Skate4Air

Uitreiking Uitroepteken

Het uitroepteken is een wisseltrofee die jaarlijks wordt uitgereikt aan een STW-er die zich op een bijzondere manier of prestatie heeft onderscheiden. De keuze en motivatie daarvoor is aan de degene die de trofee een jaar in bezit heeft en vervolgens doorgeeft. Het was voor Klaas van den Berg wel even een moeilijk moment omdat hij de trofee (vanwege Corona) al 2 jaar in zijn prijzenkast had staan en stiekem hoopte bij een 3e jaar het kunstwerkje te mogen houden…. Desalniettemin gaf hij hem met veel complimenten aan Michiel Satorius door en kwam daarvoor zelfs even naar Wageningen.

Klaas loofde de inzet van Michiel die, ten bate van Skate4Air, boven zichzelf is uitgestegen, niet alleen om op de Weissensee 200 km te schaatsten maar ook de uitdaging is aangegaan om afgelopen zomer 100 km (in 5 weken) hard te lopen terwijl hardlopen nog niet echt zijn sport was. Inmiddels moeten ze bij de bostraining rekening met hem gaan houden! Michiel was verguld met de trofee en zal het komende jaar alert blijven op bijzondere prestaties van mede-STW-ers.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.