Shorttrack schaatsen voor de jeugd: meer info

In Nijmegen wordt naast het langebaanschaatsen ook aan shorttrack gedaan. Shorttrack blijkt vooral voor de jeugd enorm goed te werken om het schaatsen te leren en het is vanwege het speelse karakter ook nog eens afwisselend en super leuk! Eigenlijk is het ‘jeugdschaatsen’ op maat, de meeste kinderen verbeteren snel hun techniek en rijden daardoor ook goed op de lange baan. Overzicht, afwisseling, goede voorbeelden om je heen en krappere bochtjes helpen daarbij mee. Je mag ook nog eens gratis proberen om meteen op echte shorttrackschaatsen te proberen.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Waar?

  • IJshockeybaan in het Triavium in Nijmegen Wanneer?
  • Woensdag van 19.00 tot 20.00 uur (15 minuten van te voren aanwezig zijn) Hoe werkt het?
  • Je kan je aanmelden bij NSV Shorttrack shorttrack.nsv@gmail.com en dan voorafgaand aan de eerste keer even schoenen passen in het hok B1 • Je kan dan gratis een paar keer proberen, als het bevalt zijn de schaatsen voor €85,- per seizoen te huur, er komt eventueel dan nog wel een schaatsabonnement bij.
  • Je kan gewoon STW lid blijven terwijl de training momenteel wordt verzorgd door NSV • Het is een beginnersuur, je hoeft echt geen talentje te zijn om in te stappen

 

Bij het skeeleruurtje van Evert (afgelopen vrijdag in Ede) heb ik er iets over verteld en waren er alvast veel kinderen enthousiast, het zou natuurlijk leuk zijn als er een auto met meerdere kinderen vanuit Wageningen kan rijden en dan is er vast een carpool te organiseren zodat de ouders kunnen afwisselen.

 

Vanuit STW schaatsen Max, Ella, Carmen en Olaf naast langebaan ook bij shorttrack (niet meer allemaal op het woensdag uur) De deelnemers op de woensdag kunnen dan bijvoorbeeld ook een app groepje maken om een en ander af te kunnen stemmen tussen de ouders.

 

Met vriendelijke groet,

 

Robert Braam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.