Nieuws

Terugblik op het STW zomertrainingsseizoen: Rondje Posbank

Elke woensdagavond verzamelen zich groepen STW-ers voor een trainingsrondje op de racefiets. De redactie heeft Jan Heeres gevraagd verslag te doen van de 2 groepen die altijd een rondje Posbank rijden, de Bus en de Wilden. Hierbij zijn relaas.

Door Jan Heeres.  Posbank vanuit de Wilden bezien en beleefd

Al veel jaren rijd ik op woensdagavond met de Wilden mee voor een rondje Posbank. Dat is hard werken en goed opletten want er is altijd wel iemand met haast of een andere reden om onfatsoenlijk hard te gaan fietsen. Maar ik ben er trots op en blij om dat het iedere keer lukt om in de groep mee te blijven doen. Echter dit voorjaar en zomer is het anders dan voorgaande Wilde jaren.

Door corona werd samen fietsen verboden en later kon er in kleine groepjes van 1-2 worden gereden. Op de Posbank stonden BOA’s met brommertjes klaar om te oogsten. Tja dan is het hele Wilde gevoel weg en kun je net zo goed en veilig thuis een rondje over de Veluwe fietsen.

Een keer deed ik toch de Wilde route in mijn eentje en werd bij de eindstreep door 2 STW-ers ingehaald. Even een paar woorden en daarna weer veilige corona afstand. Toen wist ik het zeker: de Wilde Posbank rit ligt in coma op de IC en gaat niet meer herstellen. Overleden, verleden tijd met mooie herinneringen en dat was het dan.


In diezelfde tijd werd ik ziek en mijn fysieke staat liet volle bak racen niet meer toe. Fietsen om fit te blijven, was wat er nog mogelijk was. En ook wat ik van mezelf mocht en wilde. Ik moest mijn sport op woensdagavond anders en voorzichtiger oppakken. De BUS Posbank groep ken ik al langer als een rustige, goed georganiseerde groep STW fietsers en daar sloot ik me bij aan.

Welnu die goede organisatie zijn niet alleen woorden, maar is ook praktijk. Via de BUS Posbank groep weten ze van elkaar precies wie wel en niet komen. Is iemand iets te laat, dan wordt daarop gewacht. Vaker dan bij de Wilden wordt het fietspad gezocht en kamikaze bij stoplichten hoort helemaal niet in het BUS repertoire. Het gaat allemaal net wat gemoedelijker en minder wild en zo pas ik daar nu prachtig bij en tussen.

De laatste weken in augustus ’20 sluiten er meer fietsers aan bij de BUS Posbank groep. Dat blijken veelal stevige chauffeurs te zijn met een turbo en dat doet de bus in de voegen kraken. Ook zit de achterdeur niet altijd meer op slot. Zeker op de terugweg naar Renkum waaien er wel eens een paar fietsers vanaf. Door de turbo Bus chauffeurs en mijn stapsgewijze gezondheidsverbetering race ik in en met de wilde Bus weer zoals bij de Wilden. Mijn hartslagmeter en fietscomputer geven na een BUS Posbank rit vergelijkbare waarden aan als eerder bij de Wilden.

Het belangrijkste en mooiste is dat er bij STW voor ieder iets is wat kan passen. Of dat de Wilden zijn, de BUS Posbank groep of de Brede Ruggen: overal ben je welkom als je je een beetje in dat systeem en afspraken wilt en kunt voegen. Samen sporten lukt sinds deze zomer weer en dat is veel, veel beter dan alleen een rondje Veluwe rijden. Blij met STW en het brede aanbod van samen sporten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *