ALV STW vol inspirerende verhalen

Op 25 april 2024 had STW haar jaarlijkse ledenvergadering.

Daarbij kwamen de gebruikelijke onderdelen aanbod als verantwoording afleggen over het afgelopen jaar en de presentatie van de plannen voor het komende jaar. Ook was er veel aandacht voor bijzondere prestaties en ruimte voor inspirerende verhalen. Naast het afscheid als penningmeester en het erelidmaatschap voor Judy Hauser (zie elders op de website) was het welkom aan Linda Klein als algemeen bestuurslid in het bestuur. De vacature van penningsmeester staat nog open, Judy is bereid een ieder die deze taak op zich zou willen nemen goed in te werken en te begeleiden.

In het verslag van afgelopen jaar kwamen onder andere de goede resultaten betreffende de jeugdactiviteiten aan de orde. Bijkomend succes was de mogelijkheid voor ouders om tijdens de zaterdag jeugdtraining in Nijmegen zelf ook schaatsles te nemen.

Het uitroepteken voor een bijzondere sportprestatie werd uitgereikt aan José Koumans voor haar deelname aan de Jungfrau Marathon in Zwitserland (zie eerder uitgebreide verslag) met 1829 hoogtemeters een uitzonderlijke race. José vertelde over het verloop van de race en de voorbereidende training die ze had gevolgd om dit zware sportavontuur aan te kunnen.

Vervolgens kwamen de aansprekende schaatspresentaties van het afgelopen winterseizoen langs. Als eerste vertelde Harm Smit over zijn ervaringen en prestaties tijdens op de Nederlandse Kampioenschappen en Wereldkampioenschappen voor de masters 65+ (zie eerder bericht) (NK)  Door een hele snelle 3000 meter, zijn lievelingsafstand werd hij Nederlands Kampioen Allround. op het WK wist hij een knappe derde plek te bemachtigen. De goede onderlinge sfeer en wederzijds support droegen in belangrijke mate bij aan neerzetten van deze prestatie.

Robert Braam gaf aan dat ondanks dat hij meer de focus heeft op het tijdrijden, schaatsen wel een goede prikkel blijkt te zijn voor het winterseizoen. Daar wilde hij zich wel graag een doel stellen en dat was in eerste instantie de limiet halen voor het NK Masters waar hij 3e werd. Het WK vormde vervolgens mooie extra toernooi waar hij ook de bronzen plak wist te veroveren. Na een spannende finale klom hij van de 4e naar de 3e plek. Zijn boodschap: “Blijf fit, blijf je meten met leeftijdsgenoten”. Daarbij ook de uitdaging om de verschillende trainingsprikkels van fietsen en schaatsen slim te combineren.

Jack Schoenmakers ging terug naar zijn jeugd, van kinds af aan wilde hij al veel bewegen. Eerst vooral gericht op het lopen van marathons, later overgestapt naar het schaatsen. Na de lange baan was zijn voorliefde toch voor het marathon. Ook veel op Flevo on ice gereden, wedstrijden bij de masters gereden en aan het open NK meegedaan. In de leeftijdscategorie 70+ een heel mooi resultaat, bij de eerste 10 gereden. “Ik hou van uitdagingen”, aldus Jack  .


De verhalenverteller werden voor hun bijzondere prestaties in de bloemetjes gezet. Ook is tijdens de ALV afgesproken dat er jaarlijks een kort overzicht zal worden gemaakt van de aansprekende schaatsprestaties van STW-ers.

Jaarlijks worden er tandwielen uitgereikt voor de snelste STW-ers tijdens de fietstijdrit die 2 keer in het zomerseizoen worden verreden, in mei en in september.

In 2023 was Robert Braam de snelste bij de mannen en Malou Heidekamp (link naar bericht 12 sept). Wie zijn/haar conditie en de voorgang daarin gedurende het fietsseizoen wil checken: Dit jaar worden de tijdritten gehouden tijdens de wekelijkse zaterdagfietstrainingen op 18 mei en 14 september, 14.30 verzamelen boven op de Wageningse Berg (Scheidingslaan)

De jeugdtrainers, STW heeft er 10, waren niet allemaal aanwezig maar …. en …. werden namens hen allen door het bestuur in het zonnetje gezet. Iedereen zal nog een ijsbon als blijk van waardering ontvangen

 

De vele vrijwilligers die STW rijk is zullen als blijk van dank worden uitgenodigd voor een BBQ later in het zomerseizoen

 

 

De ALV werd afgesloten met het afscheid van Judy Hauser als penningmeester van STW en het aantreden van Linda Klein als algemeen bestuurslid. Judy werd voor al haar bijdragen aan STW tot ere-lid van STW benoemd (evt nog link)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.